ERVARINGEN OP DE MSC EURIBIA

Hoe verhouden de ervaringen met en op de MSC EURIBIA zich met de andere schepen in de vloot, en met de andere rederijen?

Meestal kiezen wij de cruise die we maken in functie van de tocht zelf. De route zal vaak de doorslag geven of we de éne of de andere cruise boeken. Het cruiseship zelf is dan van ondergeschikt belang, alhoewel de ervaringen aan boord natuurlijk ook een invloed hebben op het al dan niet succesvol zijn van de reis. 

De grote hamvraag is dan natuurlijk:

WAT VONDEN WIJ VAN DE MSC EURIBIA?

1. DE KAMER

We hadden een balkonkajuit genomen op deck 10, ergens in het midden van het schip. De kamer op zich was superfijn zoals we van een nieuw schip ook verwachten. De kamer was voldoende ruim, voldoende opbergruimte en de badkamer zoals we altijd gewoon zijn. 

De kamer bevond zich niet zover van de liften, maar daar hebben we geen enkele moment last van gehad. 

2. DE GALERIJ EN DE WINKELS

De Euribia is een zusterschip van de Grandiosa en van de Virtuosa. Er is op dek 6 de galerij waar je van de éne kant naar de andere kant van het schip kan wandelen. Je vindt hier een aantal bars en de winkels om naar hartelust te shoppen. 
Eénmaal op de galerij ben je snel in het theater, in de MDR of het Casino bijvoorbeeld. Het is het centrum van het schip voor de passagiers op de lager gelegen dekken.

3. Zwembaden

De Euribia beschikt over 2 buitenzwembaden en 1 binnenzwembad. De klanten van de Yachtclub hebben nog wel een extra pool die niet beschikbaar is voor de niet Yachtclub-cruizers.
Het was nog niet het beste weer om in het zwembad te duiken, alhoewel na de wandeling in Bilbao ben ik toch even in het zwembad gesprongen om de spieren te laten rusten. 

4. Arcade en Games

De jongeren onder ons kunnen zich helemaal uitleven in de ruimte waar de Arcade-games te vinden zijn. Niet enkel deze games zijn beschikbaar, maar ook een spelletje bowling, een 4d cinema en zelfs een F1-simulator behoren tot de mogelijkheden. 

5. DE SHOWS

De productieshows die in het theater gespeeld worden op de avonden zijn meestal zeker de moeite. Ook op de Euribia zijn de shows zeker het aanraden waard.
Generation Rock, een wervelende show met de klassieke rocknummers uit de jaren 70 en 80.
Keep on Rocking, sluit een beetje aan bij de Generation Rock, maar net iets ander muziek. 
Illuminicity, een verbeelding van een populair arcade-game uit de beginjaren. Supertof gedaan. 

Als er guest-entertainers komen optreden, zoals goochelaars, illusionisten of komieken bijvoorbeeld, passen wij. Vaak is dit minder goed dan de productieshows uitgevoerd door eigen crew. Maar dat is ieders smaak uiteraard. 

De shows hadden een fijn entertainmentgehalte, dus geslaagd. 

6. BARS

Zoals op de zusterschepen, zie onze post over de MSC GRANDIOSA, zijn er verschillende bars beschikbaar waarbij ook hier weer de skylounge onze favoriete bar was.
De Carrousellounge is een prachtige ruimte die veel te weinig wordt gebruikt. Het voordeel hieraan is dat je door de dag een rustige plaats zoekt, je zeker in de Carrousellounge terecht kan.

EEN NIEUWTJE: HELIOS

Er was ook een nieuwe bar, die we op nog geen enkel MSC-schip zijn tegengekomen. Een wijnbar met een fantastisch aanbod aan verschillende wijnen. Je kan een proevertje, een glas of een fles bestellen. Zalig toch. 

7. HET ETEN

Zoals wij van MSC gewoon zijn was  het eten doorgaans ook maar gewoon, weinig afwisselend en niet altijd even fijn bereid. 
Het buffet en de MDR waren op deze cruise echt weer wel een beetje van bedenkelijk niveau. Creativiteit was toch iets wat bij de Chef ontbrak, en ook de kwaliteit was niet altijd dat wat je zou verwachtten. 
Ook al was MDR en buffet net iets minder, af en toe kwam er toch wel een positieve verrassing uit de bus. Krab tijdens het buffet à volonte beschikbaar, zelden gezien. De dessertjes tijdens de lunch op het buffet waren meestal dan wel weer goed. 
Al bij al het eten dat inclusief was, was op zich nog wel oké, maar ook niet meer dan dat. De krab was een positieve uitzondering, maar het lam in de MDR was een negatieve uitzondering. Het stuk dat ik op mijn bord kreeg bestond uit 75% vet. Echt niet smakelijk. 

DE SPECIALITYRESTAURANTS

Geen Butcher's Cut op de Euribia, wat toch wel heel heel jammer is. Wou je een steak, moest je naar  LE GRILL gaan wat onder 1 dak zat met de Franse bistro. Hierdoor was in vergelijking met Butcher's Cut maar een heel beperkte selectie mogelijk. We hebben de Grill bezocht, maar dat hadden we beter niet gedaan.
Hola Tacos en Cantina, een beetje Mexicaans getint restaurant met Enchillada, quesadillas en tortilla. We bestelden van alles wat, en op een wip en een gauw stond dat allemaal tegelijk op tafel. Binnen het half uur binnen en buiten, het moest vooruitgaan. Niet ons ding. Het eten zelf was precies allemaal hetzelfde, weinig smaak. Jammer maar niet voor herhaling vatbaar. 
SUSHI, dit was voor wat meestal gewoon zijn bij MSC dan weer wel heel goed. Mooie uitgebalanceerde smaken en op een fijne manier gepresenteerd.
Teppanyaki, normaal doen we dat niet meer. We hebben dat in het verleden al een paar keer gedaan, en bij alle rederijen is dit ongeveer hetzelfde. Omdat we een aantal crewmembers wilden bedanken voor hun uitstekende service en zorgzaamheid, hebben we hun getrakteerd op een speciality restaurant dat zij zelf mochten kiezen. Vandaar de teppanyaki.  Ook hier een beetje middelmatigheid, een middelmatige show en middelmatig eten, maar het was nog net oké. 

Al bij al met uitzondering van de Sushi wordt de middelmatige ervaring van het eten in de MDR en het buffet doorgetrokken naar de betalende restaurants. Ik zou zeggen, echt zonde van het geld. 

BESLUIT

De ervaringen op de Euribia zijn niet altijd even positief te noemen. We weten van uit het verleden dat we niet veel van het eten moeten verwachten, dus op zich ook weer niet zo erg. De vorige twee cruises met Msc waren naar het eten gekeken wel goed, dus de verwachtingen lagen iets hoger. Helaas het mocht niet zijn.
Deze chef heeft het gewoon niet, lijkt ons, vandaar dat we eten nog een 5,5/10 geven.

Omwille van de hoge bezetting was het in de avonduren eten op 3 verschillende tijdstippen. Wij hadden het 2de slot. Gevolg, we kregen ons eten heel snel, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht volgde heel snel achter mekaar. We werden ook telkens na 1.5u vriendelijk verzocht om het restaurant te verlaten. Als we rustig willen dineren vinden we dit heel jammer. Dit is ook weer zo een rush rush gevoel dat je krijgt, en dat hoort niet thuis op vakantie. 
Dit kunnen we echt niet appreciëren, vandaar een 2/10. 

Ontspanning is er voldoende aanwezig, leuke shows en ander entertainment. Super genoten van de opvoeringen. Toch wel een dikke 8/10 zeker verdiend.

Een nieuw schip, dus nog helemaal proper en dat zie je ook aan de kamer. Meer dan voldoende, dus ook zeker een 8/10.

Er is een verscheidenheid aan bars, meer dan genoeg aanbod aan drank, alleen op de meeste plaatsen is de bediening maar zus en zo. Er is geen sprake van klantgerichtheid, weinig attente barcrew. Er zijn uitzonderingen, in de skylounge en de Helios wine bar was de service dan weer van een next level, gewoon meer dan uitmuntend.
Algemeen gezien hier een 6/10, moet beter kunnen. 

Ook in de restaurants ontbrak het vaak aan inzichten. De crew met vanalles bezig, maar niet met de gasten. Hier kan dan ook maar een povere 4,5/10 voor uitgedeeld worden. Dit was gewoon ondermaats. 

Policy, ook hier een iets andere koers dan wat we gewoon zijn. De skylounge wordt in de avonduren normaal enkel toegankelijk voor volwassenen. Deze keer niet, kinderen altijd toegelaten. Jammer. 
Ook in de speciality restaurants probeerden ze wat fuzz te maken. We gingen eerst een fles wijn halen in de Helios winebar omwille van de veel grotere keuze. We mochten deze wijn in eerste instantie niet nuttigen in het restaurant. Weinig inzichten aanwezig bij het management op het schip. Ook hier zéér jammer. Policy gewijs een magere 3/10.


De score voor Euribia blijft steken op een 52,8/100. Met hier een daar een extra inspanning kan dit zeker snel verbeteren. 

Gelukkig maak je jouw cruise-ervaring nog altijd zelf. Dat hebben we nu ook weer gedaan, en het was zoals altijd top.

We liepen nog een oude bekende tegen het lijf. Anna, de cruisedirector hebben we al een paar keer ontmoet op het schip. Het is altijd fijn om met Anna een babbeltje te slaan. 
Nadat we haar hadden ontmoet, stond er een beetje later een kleine attentie van haar kant op onze kamer. Ook altijd heel leuk.

Geef een reactie