RESTAURANT DE GOUDEN MUTS IN WESTERLO

DE GOUDEN MUTS IN WESTERLO

Ben je op zoek naar een fijn Restaurant in de omgeving van Westerlo? Stop met zoeken!!
Onlangs hebben we een prachtige parel van een restaurant gevonden.
Een mooie culinaire ontdekking, waarbij de liefde voor het vak terugkomt op het bord en in de superwarme ontvangst door de gastvrouw.
Bijkomend heb je hier nog het geluk dat de (h)eerlijke keuken ook eerlijk geprijsd is.

 

DE MENU

Je kan kiezen tussen de marktmenu of het degustatiemenu. De marktmenu is niet beschikbaar op vrijdagavond en zaterdagavond.
Ons bezoek vond plaats tijdens een middag, waardoor we opteerden voor een marktmenu. Een zorgvuldig uit 3 gangen bestaand menu is voor ons op de middag meer dan genoeg. 

Uiteraard kan je nog altijd à la carte eten ook.

Zelfs in het 3-gangen menu weet Chef Rudi de smaakpapillen op scherp te brengen met zorgvuldig uitgekozen en zelfs een beetje onverwachte smaakcombinaties. 
De chef laat zijn creatieve talenten volledig tot zijn recht komen met wat hij op de borden tovert. Je proeft de liefde voor het vak dat in elk gerecht, dat op elk bord rijkelijk aanwezig is. 
Doe hier dan nog de aanstekelijke vrolijkheid van de op en top klantgerichte gastvrouw Evi bij en dan weet je dat de tijd doorgebracht in de "GOUDEN MUTS" kwalitatief goed is. 

DE SMAKEN

Verrassend uit de hoek komende gerechten die superfijn zijn om te ontdekken. Ik ga hier niet alle verschillende smaken uit de doeken doen, helemaal niet. Ten eerste de smaken en de belevingen zijn voor iedereen verschillend, en ten tweede kan je beter zelf de voortreffelijke keuken van de Gouden Muts gaan ontdekken.
Voor ons was het onze eerste bezoek, maar we zullen zeker nog een keertje passeren voor het degustatiemenu. 
Aan de hand van de foto's kan je al wel een beeld vormen van de creativiteit in de keuken. Voor de smaken zal je zelf een bezoekje moeten plannen. 

Ook een mooie uit de kluiten gewassen wijnkaart helpt om de beleving naar een extra level te tillen. Een fijne kaart met keuze genoeg.
Wij zijn meer liefhebbers van de Zuid-Afrikaanse, Niew-Zeelandse en Californische wijnen, en hier was de keuze voor ons dan jammer genoeg een beetje beperkt.
De chef maakt uiteraard zijn keuze, en een hele wijnkelder aanleggen om iedere klant volledig te plezieren wordt al een kostelijk plaatje en een onhaalbare taak. Het neemt niets af aan het feit dat de wijnkaart best wel mooi en uitgebreid is. 

KEUKEN EN INTERIEUR

Elke klant kan een kijkje werpen op wat er in de keuken gebeurd. De chef werkt met het principe van een open keuken. Mooi toch. 
Het interieur, en dan zeker de veranda is zo rustgevend. Uitkijkend over het Kempense land smaakt het eten nog net dat tikkeltje beter. 

Kortom wij hebben een fijne middag beleefd, waarbij we zeker de bemerking maken om ook het degustatiemenu eens te komen proeven. 
Dank je wel Rudi en Evi voor de warme ontvangst en de fijne beleving. 

Geef een reactie