LEUKE PLAATSJES IN BARCELONA

BARCELONA

Ben je een wandelaar en kan je genieten van mooie parken, gebouwen en zoveel meer, kom je zeker aan je trekken. Uiteraard kan een hapje en een drankje zeker niet ontbreken. Ook hier kom je in Barcelona zeker aan je trekken. Wij zelf zijn niet echt de grote feestvierders meer, dus daar hebben we iets minder info over.

Als we een cruisereis maken, proberen we altijd een dag op voorhand af te reizen naar de bestemming van vertrek. Zodoende hebben we al verschillende keren Barcelona bezocht, en willen we graag onze favoriete plaatsen met jullie delen.

 

 

ONZE FAVORIETE PLAATSEN

 

 

 

1.ROSA NEGRO

Een typisch Mexicaans restaurant, waar je lekker kan eten tegen zéér democratische prijs. Proef ook zeker van de lekker Mojito's die hier worden klaar gemaakt. De laatste keer in oktober 2021 was de prijs van de Mojito 6 euro, wat echt goedkoop is. Tot op heden hebben we van dezelfde keten ook nog ROSA del RAVAL gevonden. 

2.MARIPOSA NEGRA BAR

In de straten van Born vind je een leuke cocktailbar. Mariposa Negra brengt leuke eigenzinnige cocktails in even artistisieke, eigenzinnige verpakking.

Met allerlei ingrediënten waarvan je op het eerste zicht zou denken dat dit niet samen past, maken ze verrassend lekkere cocktails. Zeker het proberen waard. Als je de 1ste cocktail besteld, en je vindt hem echt niet lekker, dan mag je gratis een andere kiezen. 

3.SAGRADA FAMILIA EN PARC GUELL

Er is natuurlijk nog veel meer te zien in Barcelona, maar wie Barcelona zegt, zegt Sagrada Familia en Parc Guell. Absoluut de moeite om tijdens een wandeling door deze grote stad zeker tijd uit te trekken om deze 2 trekpleisters van dichterbij te aanschouwen.

4.VERFIJND CULINAIR GENIETEN

We houden ook al wel eens van lekker uitgebreid te tafelen. We kiezen een leuk restaurantje uit, ééntje uit het betere segment en laten ons onderdompelen in de wondere wereld van de culinaire verfijnde creaties op het bord gebracht door de betere chefs van deze wereld.

 

4.a RESTAURANT ORIA

Restaurant Oria hebben we een paar jaar geleden bezocht. Het restaurant bevindt zich op de passeig de gracia, in de lobby van het Monumenthotel. Het is een restaurant waar één van de bekendste chefs uit Spanje, Martin Berasategui, de plak zwaait. Toen wij er geweest waren, had het restaurant nog geen ster, wat vandaag wel het geval is. Lees zeker mijn andere post over Oria zelf. 

COCKTAILS BIJ ORIA
Tonijn met kaviaar gepresenteerd op koraal.

 

 

 

4.b RESTAURANT ANGLE

Restaurant Angle bevindt zich in het Cram-hotel, achter de universiteit in de wijk EIXAMPLE.

Je vindt hier een traditionele maar toch ook een creatieve keuken terug. Alles loopt op wieltjes onder de vleugels van top-chef Jordi Cruz.

De lekkere en fijne gerechten in combinatie met een hoogstaande tot in de puntjes verzorgde bediening, heeft ervoor gezorgd dat dit restaurant zeker verdient bedeeld is met 2 michelinsterren. 

Wij hebben alvast genoten van deze avond. Wat we geproefd hebben en onze ervaring kan je lezen in de blogpost over ANGLE.

5.BOQUERIA MARKET

Een bezoek aan Barcelona is niet compleet als je de Boqueria niet bezocht hebt.

Een grote overdekte markt, waarop je veel Spaanse, Catalaanse streekproducten vind, om te proeven en om te kopen.

De lekkere Spaanse Serranoham, of wat denk je van een lekkere verse zeeëgel (urchin).

Loop er zeker eens binnen, het kan er druk zijn, dus let een beetje op voor je bezittingen.

Zondag is de markt gesloten.

Geef een reactie