EEN TOCHTJE OP DE NCL-JADE APRIL 2022

COVID-19 BLIJFT NOG EEN BEETJE SPELBREKER IN DE CRUISEBELEVING.

We hadden gehoopt om in 2022 terug de cruisevakanties te kunnen beleven als voorheen, als voor de COVID-19 periode. Niets is minder waar. De vakantie kent nog steeds bepaalde beperkingen omwille van COVID-19, alhoewel het al een heel stuk aangenamer is dan vorig jaar.

Op deze cruise hebben we volgende plaatsen bezocht:

  • Ashdod Israël
  • Haïfa Israël
  • Rhodos Griekenland
  • Limassol Cyprus
  • Kusudasi Turkije
  • Istanbul Turkije
  • Patmos Griekenland ( is geschrapt door laattijdig vertrek in Istanbul)

 

1. De COVID-19 maatregelen.

Zoals al verteld, nog steeds beheersen de maatregelen tegen het verdomde virus de cruisebeleving. NCL springt wel op een verantwoorde en, voor zover het kan, een aangename manier om met de maatregelen.

Een paar weken vooraleer we zouden vertrekken, kregen we via NCL een bericht dat we bij inscheping een negatieve zelftest, een negatieve antigentest of een negatieve pcr-test moesten voorleggen. Als ik de informatie goed begreep, moest je dit zelf allemaal verzorgen.

Een 2-tal weken voor vertrek volbracht ik de online check-in. Tijdens die check-in kregen we een QR-code om zowel een antigen als een pcr-test te laten nemen in de vertrekhaven, uitgevoerd in opdracht van NCL. Dit even netjes bekeken en met mijn vrouwtje overlegd, dat we dan niet op zoek zouden gaan om voor vertrek nog een test te laten doen. Onze vertrekhaven was Athene (Pireaus), en omdat we al 2 dagen voor inscheping in Athene waren, zouden we de testen in Athene moeten laten doen. Dit hebben we dus niet gedaan.

Eenmaal in de haven aangekomen op de inschepingsdag is er ook geen enkele persoon die ons gevraagd heeft om de negatieve test voor te leggen. Het was net zoals in oktober op de EPIC, dat we in de cruiseport getest werden. Nu was het zelfs zowel een antigen als een pcr-test. Eénmaal de bevestiging dat de antigentest negatief was, kon je verder naar de desk om in te schepen. 

Alle administratie achter de rug, de seapass in het bezit, en de weg naar het schip lag open.

Tijdens de cruise deden we 2x Israël aan. De dag voorafgaand aan het binnenkomen in Israël moesten we opnieuw een PCR-test doen, en uiteraard negatief zijn, om voet op Israëlische bodem te mogen zetten.

Inschepen op vrijdag, met antigen en pcr-test. Zaterdag volle zeedag en opnieuw een pcr-test om op zondag in Israël het schip te kunnen verlaten.

Voor de mensen die een negatieve test nodig hadden om terug naar huis te kunnen, kon je op het schip op de laatste volledige dag een antigen-test laten doen. Wij hebben dit voor alle zekerheid ook maar laten doen.

De maatregelen op het schip zelf, zijn al stevig teruggeschroefd in vergelijking met oktober vorig jaar. 

De verplichting om in de binnenruimten bij een verplaatsing een mondmasker te dragen is er nog wel. Een mondmasker dragen tijdens de voorstelling in het theater is er ook nog van kracht. Dit zijn zowat de enige maatregelen die nog van kracht zijn. Uiteraard zijn er een heleboel mensen die dit niet meer nodig vinden en er dan ook duidelijk hun voeten aan vegen. C'est la vie. 

 

 

 

2. De cruisebeleving 

Een paar maatregelen om COVID-19 in te dijken, houden ons niet tegen om ten volle te genieten van deze vakantie. Het was inderdaad weer een top-vakantie. Hoe je de vakantie beleeft, en wat je er van maakt heb je grotendeels zelf in de hand natuurlijk.

2.a De restaurants en het eten.

Voor iedereen is er wel iets. Degene die zeggen dat er op een cruiseschip niets bij is dat ze lusten, lijken me verdomd moeilijke eters te zijn.

 

De bistro, de Franse keuken.

De fijnproevers onder ons, kunnen een avondje reserveren in de "BISTRO", en lekker genieten van de Franse keuken. We hebben genoten van lekkere gerechten.

Tonijntartaar, escargots de bourguignon, sintjacobsvruchten, een lekker stukje vis en natuurlijk afsluiten met een subliem nagerechtje.

"specialty" restaurant met extra charge

CAGNEYS, het steakrestaurant van NCL bij uitstek.

Op de EPIC hadden we al eens kennisgemaakt met dit restaurant. Dit was ons zo goed bevallen, dat we het tijdens deze cruise zelfs tot 2x toe bezocht hebben. Een lekkere steak, daar zeggen we niet neen tegen. De bakwijze is zoals steeds uitermate perfect. Daar kan menig chef in onze thuisomgeving nog iets van leren. Voor de steakliefhebbers is dit echt een aanrader.

Na het verorberen van een serieus stuk steak, kan het zijn dat het nagerecht niet meer lukt, dan krijg je een bordje met "nothing".

"specialty" restaurant met extra charge

Jasmine Aziatisch restaurant.

Het Aziatische restaurant is eigenlijk opgedeeld in 3 delen. Het gewone menu is inbegrepen zoals bij de Main Dining Room, maar voor Sushi of Teppanyaki dien je de extra charge te betalen.

Met het gewone menu heb je al voldoende keuze om je een idee te geven wat de Aziatische keuken inhoud. Let wel dat dit zeker een verwesterde versie is. Als je geen zin hebt om uitgebreid en zwaar te tafelen is dit zeker een mooi alternatief.

Proef zeker ook de wasabi-cocktail.

Grand Pacific / Alizar

Dit zijn de 2 main dining rooms waar je terecht kan voor je avondmaal. In de Grand Pacific kan je 's morgens ook terecht voor ontbijt en op bepaalde momenten ook voor de lunch. 

Het eten is best wel oké, maar in vergelijking met wat we kregen op de NCL EPIC, was de keuze hier eerder beperkt. Je merkte wel dat er een probleem was met de bezetting van het personeel. De bediening verliep niet altijd even vlot. 

Garden Café.

Het garden Café is het buffetrestaurant. Je kan je zowel binnen zitten of als het weer het toelaat plaats nemen op het achterdek buiten. Wat ons opviel is dat de keuze niet zo erg uitgebreid was. Is het omdat de Jade nog maar net terug in de vaart was, of is het omdat de Jade eerder een kleiner schip in de vloot is, dat is niet duidelijk. Maar het was voldoende. 

Andere restaurants

Er zijn natuurlijk nog een paar andere restaurants. 

O'Sheehan's de Irish pub, teppanyaki, het Braziliaanse steakrestaurant Moderno en het Italiaanse restaurant La Cucina. 

O'Sheehan's is complimentary en de anderen zijn bij te betalen. 

Wat je kan verwachten van O'Sheehan's en van de teppanyaki kan je lezen in het reisverslag van de NCL EPIC.

2.b De Shows

In het theater is er elke avond wel iets voorzien. Ofwel een productieshow uitgevoerd door de eigen crew, of één of ander optreden uitgevoerd door een gast-entertainer. De optredens van de gast-entertainers laten we meestal links liggen. Vaak is dit een buikspreker, een comedian, of iets gelijkaardigs wat dan ons net iets minder bevalt. De productieshows proberen we wel altijd mee te pakken. Deze zijn altijd zeer mooi. Nu stonden er volgens de app tot wel 3 shows gepland, maar daarvan hebben we er maar 1 mogen zien. De anderen gingen niet door. In een gesprek met de crew werd het duidelijk dat er een gebrek was aan personeel om dit allemaal te kunnen uitvoeren. Spijtig maar helaas.

Ter compensatie hebben de zangers nog wel een optreden gegeven in de Spinnaker lounge. Dit was dan ook wel weer aangenaam om naar te luisteren.

De show "blazing boots" die we dan wel gezien hebben, is zeker de moeite om te bekijken. Zang en dance uit de wereld van de country en de western. Dit was een mooi stukje entertainment.

2.c Het entertainment

Er werd voldoende voorzien om de gasten bezig te houden.

Knutselen, Trivia's en Gameshows allerhande om de gasten bezig te houden. 

Je merkte aan alles dat de Jade nog maar net terug aan t varen was. Niet alles verliep even vlot, maar dat was geen ramp. Dit had geen invloed op ons plezier. 

2.d De Kamer

Vorige keer op de NCL Epic hadden we een balkonkajuit genomen. Nu op de Jade hadden we een binnenkajuit geboekt. We hebben meestal geen zin om bijna het dubbel te betalen van een binnenkajuit om een balkonkajuit te hebben. Voor de minimale tijd die je hier spendeert, is dit voor ons een te groot verschil.

De binnenkajuit op de NCL Jade is niet zo heel groot, maar voldoende. Er was een fijne badkamer en er is voldoende opbergruimte voor de kleding. Wat heb je nog meer nodig? Niets toch. 

2.e Het Schip

De NCL Jade is een kleiner schip. Met maximale bezetting kan het circa 2800 gasten ontvangen. Het is ook al een iets ouder schip, wat je merkt aan de indeling. 

In de lounges zoals, de Spinnakerlounge en de Mojito-bar is er meer dan plaats genoeg. Maar als je dan naar de "bier- en whiskybar" of de cocktail- en champagnebar gaat, merk je dat hier toch niet zo heel veel ruimte is. 

Het buitengedeelte aan de achterkant is een zalige plaats om tot rust te komen, achter het buffetrestaurant.

Het bovendek is ook voorzien van 2 zwembaden. Daar was het nu nog een beetje te koud voor, maar in de zomer zeker nodig om een verfrissingsmoment in te lassen. 

De 2 main dining rooms zitten allebei op deck 6, achter mekaar. Dit kan wel eens voor oriëntatieproblemen zorgen. Van de achterkant van het schip kan je op deck 6 niet naar voor, dan moet je terug eentje omhoog naar deck 7 om zo naar de voorkant te gaan. In noodgevallen wanneer er wat meer stress is, zou dit wel eens voor verwarring kunnen zorgen.

 

2.f Onze Ervaring

Hoe je een cruisevakantie beoordeelt, is wat je er zelf van maakt. Hoeveel plezier je maakt, heb je zelf in de hand. Er zijn uiteraard een aantal externe factoren die niet in de cirkel van invloed liggen, maar moet je dit zo hard laten overheersen om je vakantie te laten vergallen. Ik denk het niet.

We hebben wederom een hele fijne vakantie gehad. Even de sleur doorbreken van het dagdagelijkse is altijd aangenaam. 

We hebben een aantal gesprekken gehad met een deel van de crew. Dit leerde ons dat er maar 1117 gasten aan boord waren. Dit is minder dan de helft van het maximum. Verder was dit nog maar de 2de cruise van de Jade na de onderbreking door Covid. 

Er was echt wel een groot personeelstekort, dit merkte je op allerlei vlakken. De bediening in de restaurants verliep niet altijd even vlot. Het aanbod van het eten was ook niet zo uitgebreid, en zeker al niet in het buffetrestaurant. Ook in de pubs kon je al eens een langere wachttijd hebben alvorens je van drank werd voorzien. Op zich allemaal niets om je druk over te maken. Voor de crew is het ook allemaal terug aanpassen. 

We hebben echt wel genoten van de bediening door bepaalde crewmembers. Dit was meer dan top. 

Wat we wel minder vonden, en waar we dan wel verwachten dat hierop door het schip zou op gereageerd worden is het vertrek in Pireaus.

Normaal zouden we vertrekken om 17.00u. Het effectieve vertrek was uitgesteld naar 19.00u. Wij zijn op het schip ingecheckt om 12.00u 's middags. Omwille van restricties opgelegd door de Griekse Autoriteiten mochten er geen dranken geschonken worden zolang het schip in de haven lag. En echt niets. Enkel de gratis ice-tea en citroenwater, dat beschikbaar was in het restaurant, kon je krijgen. Voor de rest niets. Voor de mensen die een drankenpakket hadden, viel er al bijna een volledige dag weg. De eerste dranken die we konden nuttigen was om 19.30u. Hier heeft mijn inziens de rederij/schip het nagelaten om hiervoor een gepaste oplossing te voorzien. 

Een tweede issue, wat volgens ons ook wel iets beter had kunnen lopen, is het schrappen van Patmos, omwille van het te late vertrek in Istanbul. Hier is geen duidelijke communicatie over geweest wat nu uiteindelijk het probleem was. 

Nu we toch bezig zijn over de communicatie, dit kon over het algemeen wel een stukje beter. Af en toe kreeg je een brief op de kamer met wat je moest doen, soms moet je het zoeken op het informatiekanaal op de tv in de kamer. Dit zorgde zeker en vast voor verwarring. 

Het aanmeren in Israël en de immigratie daar, zorgde ook bij veel mensen voor frustraties. De avond voor de 1ste port in Israël een brief op de kamer dat vanaf 6.30u in de morgen de eerste groep zich moest aanbieden voor immigratie. De immigratie controle was om 9.00u afgelopen en toch heeft het nog geduurd tot 12.00u alvorens de Israëlische ambtenaren het schip vrijgegeven hebben. Blijkbaar had dit te maken met de PCR-testing op de dag ervoor, dat moest allemaal nagezien worden.

Ondanks de bepaalde mindere dingen, hebben we volop genoten van onze cruise. Een aantal plaatsen bezocht die we nog niet bezocht hadden, wederom een paar fijne mensen mogen ontmoeten en lekker gegeten en gedronken waarbij we meestal een uitermate excellente service hebben gekregen. Wat moet ne mens nog meer hebben?

Vergeet bij een cruise met NCL ook niet te vragen achter het "gratis geld".

Geef een reactie