ORIA Barcelona, Elegante kunstwerkjes en een vat vol smaakexplosies.

Restaurant Oria presenteert hoogstaande culinaire elegantie tegen voor de portefeuille zéér vriendelijke prijzen.

Elk gerechtje is een vat vol smaken die exploderen in je mond. De smaakpapillen worden danig op de proef gesteld.  Het verrassingsmenu is een ware culinaire ontdekkingsreis.

Het is niet verwonderlijk dat dit restaurant onder de hoede valt van Martin Berasategui, de Spaanse topchef.

 

Barcelona

 

Als je cruise boekt om de Middelandse Zee te bedwingen, kan je vaak vertrekken vanuit Barcelona. Dat Barcelona een zeer mooie, veelzijdige stad is met voor ieder wat wils, is bij de meesten onder ons zeker geen geheim meer.

Je kan er genieten van vele dingen :

  • prachtige restaurantjes ( ORIA)
  • leuke parken ( PARC GUELL)
  • imposante gebouwen ( SAGRADA FAMILIA)
  • de Ramblas
  • de Gothic Quarter
Parc Guell

Uiteraard kan je nog veel meer ontdekken. Alles ga ik niet vermelden, want dan hebben jullie er geen plezier meer aan om dit zelf te ontdekken. Daarenboven zou mijn lijstje veel te lang worden.

 

Tip

Bij mooi weer is het zalig om alles al wandelend te bekijken. Op die manier kan je genieten van de verschillen binnenin Barcelona zelf, en anderzijds is het goed voor je conditie.

 

Restaurant Oria

 

Wij proberen vaak één van de betere restaurants te bezoeken als we een paar dagen een bestemming bezoeken alvorens onze cruise aan te vatten. Zo ook in Barcelona. Een paar dagen voorafgaand aan het vertrek al eens gekeken op het web welke restaurantjes de moeite leken om te doen. Je kan verschillende websites raadplegen om dit te doen: tripadvisor en thefork zijn voor mij het meest interessant tot op heden. Op die manier had ik het restaurant ORIA gevonden. Het is gelegen in de lobby van het Monument-hotel op passeig de gracia 75. De Spaanse top- en sterrenchef Martin Berasategui heeft hier het management in handen. Dit is duidelijk te merken aan de smaakvolle kunstwerkjes die je voor je neus geschoteld krijgt.

 

tip

Ontdek de bestemming van je opstaphaven door 2 à 3 dagen voorafgaand aan de cruise af te reizen.

“Discover Destinations”

 

De verrassingsmenu

Zoals in veel restaurants kan je hier uiteraard à la carte eten. Graag zouden we jullie willen aanraden om voor het verrassingsmenu te gaan.

Ja, ik hoor jullie al komen, wat als er dingen bij zijn die we niet lusten?

Geen paniek, daar wordt voor gezorgd. Bij het verrassingsmenu geef je zelf het bedrag op wat je wilt spenderen, beginnende vanaf 40 € tot … €. Hiervoor krijg je dan 4 tot … gangen in de plaats. Bij het opnemen van de bestelling geef je gewoon het bedrag per persoon dat het je mag kosten, en de dingen die je niet lust of wilt eten door aan de ober.

Wij zijn voor een verrassingsmenu gegaan van 60 € per persoon. Voor deze 60 € kregen we 6 gangen opgediend. Elk bord op zich was een waar elegant kunstwerkje en een vat vol smaakexplosies. Ze werken met dagverse producten van het moment, zodat iedere keer weer het verrassingsmenu er anders zal uitzien. Als je bekijkt wat je krijgt en je zou de vergelijking willen maken met Belgische restaurants van dit niveau, calculeer dan in dat je vele malen meer zal moeten uitgeven om hetzelfde te verkrijgen. Meer ga ik over de menu niet zeggen, want dan zou ik jullie het plezier van de verrassing ontnemen en dan kan niet de bedoeling zijn.

Voorgerechtje verrassingsmenu Oria

 

tussengerecht verassingsmenu Oria

We hebben hier een fantastische avond gehad. Alles, maar dan ook alles was tot in de puntjes verzorgd. De kwaliteit van het eten is natuurlijk belangrijk, maar voor ons moet het totale plaatje ook kloppen. De maître en het opdienend personeel kunnen een avond maken of breken. Hier tilden deze mensen de ervaring nog naar een hoger level. We hebben ten volle genoten.

 

Ben je in Barcelona?

Wil je eens genieten van een elegante topkeuken zonder echt diep in de buidel te tasten?

 

Oria is een echte aanrader. Voorlopig heeft dit restaurant nog geen sterren, maar het staat wel onder leiding van de Spaanse Sterrenchef Martin Berasategui, die tot op heden 8 michelinsterren heeft.

 

originele cocktails
wagyu beef

 

 

 

 

 
        

Geef een reactie