HET VERFIJNDE RESTAURANT ENIGMA IN BARCELONA

EEN STAALTJE VERFIJNDE CULINAIRE KUNSTEN!

Het restaurant ENIGMA is de trotse eigenaar van 1 michelinster. De dagelijkse leiding is in handen van " ALBERT ADRIA". Tijdens onze laatste bezoek aan Barcelona ben ik samen met mijn vrouw gaan dineren in ENIGMA. 
Op zijn minst kunnen we zeggen dat de smaakpapillen echt wel op de proef worden gesteld. Prachtige creaties, telkens opnieuw een vat vol smaken waarbij het een ganse avond genieten is. 

Vaak ga ik wel op zoek naar de betere restaurants wanneer we in het buitenland zijn.  In België vind je natuurlijk ook wel degelijke restaurants, maar het verschil zit hem in het prijskaartje. Omdat hier de onze regering overal een handje wil meegraaien, inclusief onbetaalbare lonen voor de medewerkers, kunnen de restauranthouders in België niet anders dan absurde prijzen vragen, helaas. Vandaar dan ook de zoektocht naar het betere werk in het buitenland. 

Albert Adria

ALBERT ADRIA

Voor degene die al een hele tijd in de culinaire wereld ronddwalen, is Albert Adria geen onbekende. Samen met zijn broer was hij de bezieler achter het restaurant " EL BULLI". Dit restaurant heeft tot 3x toe de titel van beste restaurant ter wereld gekregen. 

Dus ja, de verwachtingen waren inderdaad redelijk hooggespannen.  Een tijdje terug hadden we al het genoegen gehad om bij ANGLE onze voeten onder tafel te kunnen schuiven en dat was ook fantastisch. ANGLE staat onder het toeziend oog van een andere topchef, Jordi Cruz. We waren echt benieuwd naar wat ons te wachten stond. 

ENIGMA: HET RESTAURANT

Op zich maakt het niet uit hoe het restaurant eruit ziet, dat maakt niet echt uit zolang het maar een beetje gezellig is.
Enigma heeft iets weg van het buitenaardse, er hangt zo een Science-Fiction sfeertje. Binnen is het echt wel ultramodern, maar toch met een gezellige warme uitstraling. Het is niet dat het koud en kil aanvoelde, wat wel het geval kan zijn in zulke setting. 

INTERIEUR
INTERIEUR
INTERIEUR
INTERIEUR

ENIGMA: THE FOOD

Uiteraard staat een restaurantbezoek voornamelijk in het teken van het eten. Op zoek naar de ultieme smaakbeleving. 

ENIGMA heeft het allemaal netjes voor elkaar, prachtig gewoonweg. Voorzie de nodige tijd om rustig te genieten van al het lekkers dat je voorgeschoteld krijgt. 
Het is een uit de kluiten gewassen menu, en oké de gerechtjes zijn allemaal niet om ter grootste, toch kan je de avond fijn gevuld afsluiten. 
Het tasting menu bestond uit een 20-tal gangen en afsluitend nog een paar pralines.

Verwachtingen lagen hoog, en die zijn volledig ingelost. Allerlei verschillende smaakcombinaties aan tafel gebracht in vaak creaties die tot de verbeelding spreken. 
Een aantal van de gerechten worden gewoon aan tafel bereid.

Om de spanning en de verrassing er een beetje in te houden zal ik een aantal foto's laten zien van wat ons het meest is bijgebleven. Om alle gangen te ontdekken, kan je best een reservatie maken bij het restaurant zelf. 
Voor mezelf schieten woorden eigenlijk een beetje tekort om de experience te beschrijven. 


EARL GREY LIQUID RAVIOLI AND ICED LEMON
EARL GREY LIQUID RAVIOLI AND ICED LEMON
EARL GREY LIQUID RAVIOLI AND ICED LEMON

 

Wat dacht je van een gerechtje dat gemaakt is met behulp van vloeibare stikstof?

MEZCAL AND LIME
MEZCAL AND LIME
MEZCAL AND LIME
SARDINE
SARDINE
SARDINE

CULINAIRE TOPAVOND

Allen die wel eens kunnen genieten van een fijn avondje vol met culinaire ontdekkingen, kan ik zeker een bezoek aan ENIGMA aanraden. 
Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke restaurants in Barcelona, absoluut. Een bezoek aan ENIGMA verbreedt toch wel de culinaire horizon. 
De foto's zijn een voorproefje van wat je kan verwachten, maar zeker niet elk gerecht heb ik laten zien. Het moet nog ergens een verrassing blijven, niet?

Wij hebben genoten, en zullen zeker nog wel eens opnieuw een reservatie maken. Een fijne geslaagde avond. 

Geef een reactie