MSC WORLD EUROPA: DE BARS

 

Je kan op heel wat plekken terecht indien je jouw dorst wil laven op het cruiseschip MSC WORLD EUROPA. Iedereen heeft wel een voorkeur voor een bepaalde venue, zoals wij ook hebben. 
Gedurende de dag maakte we graag gebruik van het zendeck waar ook de zenbar gelegen is. De temperatuur was net goed genoeg om rustig te genieten op het buitendeck. Het entertainmentteam was vaak terug te vinden in de dolce vita bar, waar ze de trivia's en andere spellen deden. Verder tijdens de avonduren kon je ons vaak terugvinden in de Masters of the seas, de ginbar of de champagnebar. 
Natuurlijk zijn er nog een heel pak meer plaatsen waar je jouw favoriete drank kan nuttigen. 

 

MSC WORLD EUROPA: DE BARS

 

A. DE LANAI BAR

Deze bar is gelegen op deck 8 in het buitengedeelte van de promenade. Dit is een bar waar gerookt mag worden. Een verscheidenheid aan sterke dranken met een uitgebreid assortiment aan Whiskys zijn hier terug te vinden. 

THE LANAI BAR
THE LANAI BAR

B. DE ELIXIR MIXOLOGY BAR

Een fijn ingerichte bar op deck 8 te vinden op de promenade aan de binnenkant van het schip. Hier kan je een cocktail laten maken. Niet geweest omdat er vooral cocktails met vermouth terug te vinden zijn. Niet echt ons ding. 

DE MIXOLOGY BAR

C. DE DOLCE VITA BAR

De gewone klassieke lounge, dat vaak als uitvalsbasis diende voor het entertainmentteam. De trivia's en de spelletjes om het publiek bezig te houden werden vaak hier gedaan. Op zich een aangename lounge om in te zitten, maar toch aan de kleine kant. 

THE DOLCE VITA BAR

D. DE BOTANIC GARDEN BAR

De botanic garden bar kan je terugvinden op deck 19. De bar is in het verlengde van het binnenzwembad. Heb je nood aan verfrissing of aan iets om het energiepeil terug op te krikken na een verfrissende zwembeurt, hoef je niet ver te lopen. 

THE BOTANIC GARDEN BAR
THE BOTANIC GARDEN BAR

E. DE CHAMPAGNEBAR

Het is niet dat ik een fervente fan ben van bubbels, helemaal niet. Toch was de champagnebar een van onze favoriete bars gedurende de cruise. De bar is zeer cosy ingericht, met een aantal zitplaatsen aan de bar, wat tafeltjes en stoelen en achteraan een paar zitbanken. We genoten vooral van de rust die aanwezig was in deze bar. Ik kan me wel voorstellen dat wanneer het schip helemaal op volle capaciteit vaart ook hier de rust misschien niet te zoeken valt. 

CHAMPAGNE BAR
CHAMPAGNE BAR
CHAMPAGNE BAR
CHAMPAGNE BAR

F. MASTERS OF THE SEAS

Bij het MSC publiek is dit een welbekend concept van de typisch Irisch Pub. Het is op de MSC-schepen een trekpleister want iedere avond is het drummen voor een plaatsje. De niet zo grote ruimte, maar dat is eigen aan MSC, werkt hier vlot aan mee. 
In de pub kan je terecht voor verschillende biertjes van de tap, uit het blik of uit een flesje. Voor de liefhebbers van de stevigere betere Belgische biertjes is er bijvoorbeeld La Chouffe, blauwe Chimay, Affligem, ....
Uiteraard kan je nog wel wat andere dranken nuttigen ook, geen probleem. 
Een nieuwigheid op dit schip was de eigen "brouwerij". Er wordt een eigen bier gebrouwen in drie versies: "Oceanic Wheat, Oceanic Pils en Oceanic bitter". De bitter heb ik niet geproefd, want dat is meer richting Rodenbach, niet mijn ding. De andere 2 heb ik wel geproefd. Deze drinken lekker weg, waarbij beiden toch wel een bepaalde toets van citrus hebben. 

G. DE GINBAR

Een lekkere Gin kan er altijd wel in. Ook een nieuw concept op het schip, dat we nog niet eerder zijn tegengekomen.
Je krijgt een menu waarmee je zelf je eigen Gin kan samenstellen. 
Als eerste selecteer je welke Gin je wilt. Ten tweede kies hierbij de gepaste tonic. Ten slotte werk je jouw eigen Gintonic af met je eigen keuze van extra toevoegingen, bijvoorbeeld kaneel, zwarte peper, munt, ...

Mooi gevonden, en bovenal elke combinatie met een Gin van maximum 14 euro is inbegrepen in het premium drankpackage. 

DE GIN BAR
DE GIN BAR
DE GIN BAR
DE GIN BAR

 

Om een idee te krijgen van hoe groot de mogelijkheden zijn om zelf je eigen Gin tonic samen te stellen, kan je hieronder al even in de menu snuisteren. 

 

Eén week is veel te kort om in alle bars te komen, daar is gewoonweg niet genoeg tijd voor. Je zoekt toch steeds terug de plaatsen op die je leuk vindt. 

Hieronder nog even een aantal foto's van de andere bars waar je terechtkan. 

COFFEE EMPORIUM
COFFEE EMPORIUM
RAJ POLO TEAHOUSE
DE ZESTBAR
DE PANORMA BAR
CASINO BAR
DE SURFERS BAR
JEAN PHILIPPE CHOCOLAT
 
 

H. THE SECRET BAR

Als laatste is er nog een verborgen bar. Door gewoon rond te lopen op het schip zal je deze niet kunnen ontdekken. Je krijgt enkel toegang tot de bar op uitnodiging. Er hangt een mysterieus sfeertje over deze uitnodiging. Hoe krijg je deze, van wie krijg je deze? 
Er achter vragen heeft echt geen zin, maar als je bij de gelukkigen hoort, krijg je een bepaalde token met een QR-code. Door de QR-code te scannen krijg je de richtlijnen om toegang te krijgen tot de secret bar, de speakeasy bar. 
Ik ga er niet veel over vertellen, want dan zou ik de verrassing verpesten.

In de bar wordt je terug in de tijd gekatapulteerd.
Het enige wat ik nog vertel is dat de rode telefooncel en de tokens die je mogelijks krijgt een belangrijke rol spelen in dit ganse verhaal. 

TOKEN
DE RODE TELEFOONCEL
MYSTERIEUZE INKOM
DE SECRET BAR

Geef een reactie