SCHEEPSBEZOEK VIVA TIARA

VIVA TIARA RIVIERCRUISE

Een scheepsbezoek aan VIVA TIARA. Het riviercruiseschip lag aangemeerd in het kattendijkdok in Antwerpen. Interessant om het verschil eens te bekijken met de grote zeemastodonten. Cruiseworlddiscovering was erbij om een eerste indruk te krijgen wat we van een riviercruise kunnen verwachten.

KLEINSCHALIGHEID

Tijdens de presentatie van een klein uurtje kregen we voldoende informatie mee over de verschillende schepen, de vaarroutes en het concept. Wat ons vooral al opviel in vergelijking met de zeecruises die we tot dusver al gedaan hebben, is dat er maar een beperkt aantal passagiers aanwezig is. Voor de VIVA TIARA bijvoorbeeld is de maximum bezetting 156 gasten. De iets grotere schepen, de VIVA ONE, de VIVA TWO en de VIVA MOMENTS nemen 176 tot 190 passagiers mee. In vergelijk met een MSC, ROYAL CARIBBEAN en andere resortschepen is dit een peuleschil.

VAARROUTES

Als je als reiziger houdt van het ontdekken van de Europese steden, kan een riviercruise wel eens de makkelijkste manier zijn om een eerste indruk te krijgen van deze steden. De vaargebieden zijn, de Rijn, de Donau, de Rhône, de Moezel, de Seine, de Schelde en de Maas. Ik vergeet misschien nog wel wat, maar op deze prachtige locaties kan je steden als Amsterdam, Antwerpen, Parijs, Frankfurt, Wenen, Dusseldorf, Bratislava, Boedapest, Belgrado en nog veel meer aandoen. Een mooi meegenomen voordeel van deze riviercruises is dat je aanmeert vlak in het centrum. Op wandelafstand van de meeste bezienswaardigheden. Met een zee-cruise is dit meestal niet mogelijk en heb je vaak nog een transfer op land van doen voor de bezienswaardigheden.

KAMERS

We hebben ook een kijkje genomen in de verschillende categorieën van kajuiten. De kajuiten zijn zeker groot genoeg, afgewerkt met een nette en voldoende grote badkamer. De kajuiten op de zee-cruiseschepen lijken mijn inziens iets minder comfortabel. De kajuiten zijn allemaal even groot, met uitzondering van de suites. Het verschil zit hem in de ligging op het schip en de aanwezigheid van een grote raampartij of niet. Dit bepaalt dan ook de cruiseprijs die je ervoor moet ophoesten.

ALL-INCLUSIVE

VIVA CRUISES biedt een all-inclusive formule aan. Alle maaltijden zijn inbegrepen waarbij ontbijt in buffetvorm wordt aangeboden. Bij de lunch heb je de keuze uit buffet en uit à la carte, uiteraard kan je hier beiden ook combineren. Tijdens het diner wordt er enkel à la carte geserveerd waarbij er de keuze is uit een 3-tal voorgerechten, 2 soepen, 3 hoofdgerechten en dan nog een paar nagerechten. Ben je een moeilijke eter omwille van allergieën, geef je dit best een tijdje voor aanvang van de cruise door. Dan wordt al het mogelijke in het werk gesteld om jouw op je wenken te bedienen tijdens de maaltijden. Ook de dranken zijn inclusief. Ik heb gisteren even de drankenkaart bestudeerd en er is voldoende voor iedereen. In volgende foto's kan je zelf al eens een kijkje nemen op de drankenkaaart. Er is ook een kleine wellnessruimte aanwezig op het schip.
DE SAUNA
HET STOOMBAD

EUROPESE PARELS

Op een rustige manier genieten van de pracht en de praal van de Europese natuur, van de Europese Parels onder de steden, is een reden te meer om eens een riviercruise te boeken. Ervaar de gemakkelijke manier van reizen. Misschien is de tijd in een stad te beperkt om alles op het verlanglijstje te doen, dat kan, maar dan heb je toch al een beeld gevormd van welke steden zeker de moeite waard zijn om te vereren met een tweede bezoekje. Verwacht niet de drukte die je op een zee-cruise zal ervaren. Geniet des te meer van de voorbijglijdende landschappen. Een schip met 3000, 4000 passagiers of zelfs nog meer de dag van vandaag, kan je helemaal niet vergelijken met de kleinschaligheid van amper een 150 a 200 passagiers. Dit heeft uiteraard ook zijn charmes. Voor ons staat dit nog wel eens op de verlanglijst, maar nog niet voor direct.

Geef een reactie