Cruisend door de adembenemende Noorse Fjorden

Hebben jullie al eens gedacht om de betoverende Noorse Fjorden te verkennen vanop het water? Flam, Geiranger, Alesund, Bergen , … zegt jullie dat iets? Ja, neen, … , vaar hieronder met ons mee door adembenemende sprankelende landschappen en natuurfenomenen. Ontdek de schoonheid van leuke pittoreske plaatsen waar er overal wel iets te doen is. Geniet van ons reisverslag en doe zelf ideetjes op om jullie ervaringen naar een hoger niveau te tillen.

Noorse Fjorden
adembenemende landschappen
fenomenale uitzichten

 

Word je stil van de schoonheid van de ongerepte natuur, prachtige fjorden? Kan je genieten van een lekker stukje krab?

 

Omdat onze cruise vanuit Kopenhagen, Denemarken, vertrok, hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om een 3-tal dagen uit te trekken om de pracht van Kopenhagen te ervaren.

Hebben jullie Kopenhagen al bezocht? Wat vonden jullie ervan?

Wij hadden voorafgaand aan onze cruise 2 overnachtingen geboekt bij hotel Admiral. Het hotel ligt mooi in het centrum van alle bedrijvigheid, op wandelafstand van de cruisehaven, ook op wandelafstand van de uitgangsbuurt Nyhavn. Juist achter het hotel kan je een bezoekje brengen aan het paleis Amalienborg.

Wat hebben wij gedaan in Kopenhagen dat de moeite is?

1 TIVOLI PARK

Breng zeker een bezoek aan Tivoli park. Het is niet alleen een kleinschalig pretpark, maar evenzeer een stukje park waar regelmatig leuke optredens plaatsvinden.

Tivoli park

 

2 Nyhavn

De uitgangsbuurt in Kopenhagen. In de zomermaanden troepen velen samen aan het water. Je merkt wel dat ze hun eigen drank bij hebben. In de plaatselijke horeca is de drank echt wel duur. Toch is het de moeite om hier eens door te wandelen. Je kan eventueel ook een boottrip maken en de binnenwateren van Kopenhagen op deze manier verkennen.

nyhavn
nyhavn

3 Brouwerij van Carlsberg

Ben je een bierliefhebber? Dan mag een bezoek aan de brouwerij van Carlsberg zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Kopenhagen. Je krijgt een rondleiding in het museum van de brouwerij, hoe het bier vroeger werd gebrouwen. Na de rondleiding mag je 2 gratis consumpties nuttigen in de bar. Lekkere biertjes recht van het vat, hmmm.

Wist je dat je hier in de brouwerij de zuster van de zeemeermin kan vinden?

de inkom van de brouwerij
welkom bij Carlsberg
het zusje van de zeemeermin in de haven, staat  in de tuin van de brouwerij

 

CRUISEDAG 1: Vertrek vanuit Kopenhagen

We begeven ons naar de cruisehaven, vervullen alle incheck-formaliteiten en gaan aan boord van VISION OF THE SEAS, onze thuis voor de komende 7 nachten. We zijn er klaar voor, om Noorwegen en de prachtige fjorden vanop het water te ontdekken. Na de verplichte veiligheidsdril, snellen we naar het bovendeck om te genieten van de uitzichten bij het vertrek uit de haven van Kopenhagen.

 

CRUISEDAG 2: Een volledige dag op zee

De afstand tussen Kopenhagen en Alesund is te groot om op 1 nacht af te leggen. De eerste volle dag is dus een volle dag varen zonder ergens aan land te kunnen gaan. We gebruiken deze dag dan om onze weg te vinden op het schip. We genieten van een drankje in de bar, rusten een beetje, nemen deel aan een trivia, en …, tijdens de rustige vaart over de Noorse wateren.  Vergeet zeker niet om de show in het theater mee te pakken wat later op de avond.

 

CRUISEDAG 3: Alesund

We zijn gearriveerd in het pittoreske Alesund. Zeer leuk stadje om in rond te dwalen. Wij hebben genoten van onze wandeling naar het hoogste punt van de stad, de Town Mountain. Het is een uitstekend panoramapunt met een prachtig overzicht over de wijde omgeving. Als je sportief bent kan de 418 treden bedwingen om boven te geraken. Je zal verbluft staan van het uitzicht je hebt via het Aksla panoramapunt.

aksla panorampunt, tot daar boven moet je gaan
verbluffend uitzicht

 

CRUISEDAG 4 Geiranger

We varen doorheen de Geirangerfjord. Hebben jullie zo’n schoonheid al gezien? Het is echt de moeite waard om vroeg uit dat bed te rollen en de volledige trip doorheen de fjord mee te beleven vanop het bovendeck. ” WOW”

Je wordt stil van de verbluffend adembenemende mooie natuurcreaties. Maar dat is natuurlijk nog niet alles. Zelfs aan land kan je prachtige wandelingen maken door prachtige ongerepte golvende landschappen. Genieten van de kracht van de natuur, van de stilte, maakt het hier allemaal indrukwekkend.

GENIETEN
ONGEREPTE NATUUR
PRACHTIGE NATUURCREATIES

 

CRUISEDAG 5: Flam

Vandaag komen we aan in Flam. Dit kleine dorpje is vooral bekend om de fameuze treinrit, de Flamsbana, een treinrit tussen Flam en Myrdal. Deze rit staat garant voor spectaculaire uitzichten.

Is het de moeite waard? Daar kunnen we spijtig genoeg nog niet op antwoorden. We boeken zelden een excursie via het schip, dus nu ook niet. Toen we dus aankwamen in het station om onze tickets te bestellen, hadden we pech. We konden nog wel een ritje maken, maar dan later op de dag. Als we dit hadden gedaan, waren we niet tijdig terug om de vertrektijd van het schip nog te halen. De uren van de aanwezigheid van het cruiseschip waren allemaal al weg.

Als alternatief hebben we dan maar genoten van het kleine museum en van een mooie rustige wandeling in de natuur.

 

TIP

Wil je zeker het treinritje doen, boek je via het schip, of anders lang genoeg vooraf online.

De bekende Noorse trollen

 

CRUISEDAG 6: Bergen

Wat vinden jullie van Bergen? Het is de 2de grootste stad van Noorwegen. Wij hebben alvast genoten van onze wandeling doorheen de stad.

Ben je een fervent visliefhebber?

Bezoek de lokale vismarkt, loop langs de kraampjes en laat je oog vallen op lekkere verse krab. Verser vind je ze niet. Wij hebben ons laten verleiden om een stukje krabpoot, circa 200 gram, te kopen. Wat een zalig gevoel in je mond, echt lekker en supervers.

De vismarkt in Bergen
Een zalig lekker vers stuk krab

Als je op een gegeven moment een handelscentrum tegenkomt waar de huizen allemaal een kleurtje hebben gekregen, ben je in Bryggen. Zeer zeker de moeite om de vele winkels eens in en uit te lopen. Misschien vind je hier wel iets leuks.

handelscentrum Bryggen
Handelscentrum Bryggen

 

 

Geef een reactie