Aan boord, 5 tips om maximaal te genieten

Aan hoeveel zaken moet je niet denken als je gaat cruisen? Het kan een beetje overdonderen, zeker als je het nog niet vaak gedaan hebt. We geven jullie al 5 leuke tips mee, waarmee je leven aan boord al een stuk gemakkelijker wordt. Zo kan je de tijd aan boord maximaal genieten, dat willen we toch allemaal, niet?

 

 

1 Koppel je creditcard aan je account

 

Afhankelijk van de rederij kan het een beetje verschillend zijn, maar meestal kan je bij het inchecken je creditcard aan je account koppelen. Doe dit toch maar. Lekker gemakkelijk en handig. Alle uitgaven worden automatisch afgerekend via je creditcard. Mocht je dit niet doen, dan moet je een bedrag in cash overmaken aan Guest-services. Dit kan je dan nuttig besteden aan uitgaven. Met een gekoppelde creditcard hoef je op het einde van de cruise, de laatste avond of de laatste morgen, niet gaan aan te schuiven aan Guest-services om je account te voldoen. Bij het koppelen van je creditcard vragen ze of je de omwisselingsrate van het schip of van je creditcardprovider wil gebruiken. Kies niet voor deze van het schip.

KIES VOOR DE OMWISSELINGSRATE ALTIJD VOOR DEZE VAN DE CREDITCARDCOMPANY, DEZE IS HET VOORDELIGST.

 

 

2 Maak je snel vertrouwd met het schip

 

Als je nog nooit een cruise gemaakt hebt, kan het best indrukwekkend en overrompelend zijn, wanneer je het schip betreedt. Oriënteren kan knap lastig zijn. Maak zeker gebruik van het plannetje dat je meekrijgt bij het inchecken. Dit maakt het eenvoudiger om alles te kunnen localiseren. De gangen met de kamers trekken op elk verdiep zeker op mekaar, dus vergis je niet van gang. Zoveel te sneller je alles weet liggen, zoveel te sneller kan je maximaal genieten. Je verliest geen onnodige tijd tijdens het verloren lopen op zoek naar de éne of andere locatie.

op verkenning

 

 

3 Lees zeker de “DAILY PROGRAM”

In de avond of soms in de nacht, krijg je een programmatie op papier. Hierop staat vermeld welke activiteiten waar en wanneer plaatsvinden. Verder kan je hierop terugvinden wanneer de verschillende restaurants, bars, … open zijn. De uren waarop bepaalde personen beschikbaar zijn als je met bepaalde vragen zit, kan je hierop ook terugvinden. Zoals een loyalty ambassador, zoals next cruise om je volgende cruise te boeken, …

Je kan hier ook een kleine beschrijving vinden van de show die ’s avonds in het theater wordt gespeeld. Dit geeft jouw al de mogelijkheid om te kijken of je deze wil zien of niet.

Een zeer belangrijk item in het “daily program”, is het adres en de contactgegevens van de contactpersoon aan land, wanneer het schip in de haven ligt. Dit kan van pas komen, mocht je eens niet tijdig terug zijn en het schip al is uitgevaren. Dan moet je deze persoon contacteren, want die zal je bezittingen van in jouw safe op de kamer overhandigen. Het schip heeft dat aan deze persoon gegeven. Zodoende beschik je over je centen en je paspoort om op eigen houtje de volgende bestemming te halen om terug aan boord te komen.

BELANGRIJK : NEEM STEEDS JE DAILY PROGRAM MEE AAN LAND ALS JE HET SCHIP VERLAAT.

cruise compass
cruise compass

 

4 Geef complimenten aan de crew

 

Het is hard werken voor de crew, de mensen die jouw je droomvakantie laten beleven. Zij kunnen vaak de oorzaak zijn dat een cruisevakantie zéér goed was, of juist veel minder was. Zij kunnen jouw vakantie maken of kraken. Er is niets mis mee dat je je appreciatie toont naar degene die voor jouw je vakantie naar een hoger niveau brengen.

Als er een crewmember, maakt niet uit of het je cabinesteward, de waiter in de diningroom, degene die je in de bar je drankje geeft, of nog iemand anders, jouw op en top soigneert, jouw een uitermate toffe ervaring laat beleven, geef hem/haar een complimentje.

Je kan een “comment card” invullen, waarop je de crewmember benoemt en beschrijft waarom hij/zij voor jouw zo speciaal is/was geweest. Deze geef je dan af aan Guest Services. Als er voor éénzelfde crewmember meerdere positieve comments binnenkomen kan hij/zij genomineerd worden voor “employee of the month”. Degene die dit wint krijgt een extra dag rust en meestal nog een redelijk bedrag ook. We hebben al gezien dat dit wel 500$ kan zijn.

Als jij goed bent voor de mensen die jouw bedienen, zijn zij nog beter voor jouw. Geloof je het niet? Probeer het maar eens.

 

Wij hebben zo eens een waiter gehad, die we 4 jaar later nog eens terug tegenkwamen op een cruise. Hij was toen juist werkzaam in het buffetrestaurant. Wij hadden hem niet gezien, maar hij ons wel. Hij wist nog perfect wat we dronken, en bracht onze drankjes aan tafel tijdens de eerste dag van die cruise. Wij waren aangenaam verrast. Hoe kan hij dat na 4 jaar nog weten? Er komen zoveel mensen op cruise. Behandel de crew waarmee je direct contact mee hebt op een aangename respectvolle manier en zij tillen jouw cruisevakantie naar een ongekend niveau.

izumi team
geschenken van crew
superbediening, maakt cruise-ervaring zoveel beter
altijd in voor een grapje

 

5 Als er dan toch eens iets misloopt, Wat dan?

Een cruiseschip is als een bedrijf met werknemers, niet meer niet minder. Er kan altijd toch al wel eens iets mislopen. Hoe gaan we hier dan mee om, zonder dat onze vakantie om zeep is. Het is natuurlijk afhankelijk van wat het probleem is.

Er is iets mis in de kamer. De tv, de douche, of de wc is stuk. Er staan 2 enkel bedden en we hadden voor een dubbel bed gevraagd. Er zijn niet genoeg hangers in de kleerkast om onze kleding netjes weg te bergen.

In dit geval verwittig je jouw cabinesteward, leg je het probleem uit. Sommige dingen kan hij/zij onmiddelijk verhelpen zoals het bed of de hangers, maar andere dingen zoals niet werkende dingen geeft hij/zij door aan maintenance, zodat deze op hun beurt dit kunnen komen maken.

 

Je buren zijn luidruchtig en ontnemen je je nachtrust. De eerste nacht kunnen we dit nog een beetje aanvaarden, maar als dit de 2de en de 3de nacht ook zo is, hmm, niet leuk.

In dit geval, wanneer je nachtlawaai constateert, verwittig je Guest-services. Deze sturen de security erop af om te komen verifiëren of er inderdaad iets mis is. Zij zullen dan ook deze mensen op hun plichten wijzen. Als je op zulke manier je medereizigers stoort, kan het zijn dat je in de volgende haven het schip moet verlaten. Lees de policy hierover maar eens voor meer informatie.

 

Onze ankedote

We hebben dit dus ook eens meegemaakt, tot 3 nachten aan een stuk gewekt door luidruchtige buren. Nadat we het beu waren hebben we guest-services gecontacteerd. Toen security het voorval bevestigde, werden we de dag nadien bij Guest-services verwacht en kregen een upgrade. We hebben toen onze binnenkajuit ingewisseld tegen een balkonkajuit. Verder hebben we nog een voucher gekregen van 40% korting bij het boeken van onze volgende cruise.

 

Wat als het eten niet is wat je verwacht, of wat het zou moeten zijn?

Wij hebben graag ons eten zéér warm. We geven dit door aan onze waiter dat het voor ons heet moet zijn. Meestal komt het eten dan door en is het maar juist lauw, babytemperatuur. Of het kan zijn dat het eten ook niet lekker is, dat iets mis mee is.

In eerste instantie moet jouw waiter dit vertellen aan de headwaiter. Die zal op zijn beurt een praatje komen maken, waar je je wensen nog eens duidelijk kan maken. Indien dit niet betert zal de maître d’ zich hierover moeten ontfermen. Lukt het dan nog niet, vraag je gewoon of de hoofdkok eens even tot je tafel kan komen.

Anekdote 1

Wij hebben dit ook eens gehad bij Royal Caribbean, dat het eten een beetje te koud aan tafel kwam. De hoofdkok maakte altijd zijn ronde door het restaurant om te polsen of alles goed was. Nu kwam hij bij ons aan de tafel en vroeg hij dat aan ons ook. Wij zeiden de smaken zijn goed, maar het eten is te koud. Hij zei dat kan niet, want het eten komt met minstens 70°C de keuken uit. Wij lieten hem ons net gebracht gerecht proeven, en hij beaamde dat het te koud was. Dit werd onmiddellijk rechtgezet. Vanaf toen was ons eten altijd zoals het moest.

Anekdote 2

Op een cruise met MSC was het eten van bedenkelijk niveau. Hier ook weer het eten veel, veel te koud. Verder kon het zijn dat als je een gerecht voor de tweede keer bestelde ( niet op dezelfde dag) het er totaal anders uitzag. Er zat totaal geen consistentie in het geheel. Aangezien we voor 42 dagen op het schip waren, konden we dit niet zo laten. Dit was te pover. Om een lang verhaal kort te maken, nadat we het hele legertje op de hoogte hadden gebracht, eerst de waiter en de headwaiter, daarna de maître d’, zijn we uiteindelijk aanbeland bij de Hoofdkok met zijn assistent. Dit was na een 14-tal dagen. Nadat we een goed gesprek hebben gehad met deze mensen is er een deftige oplossing uitgewerkt. We mochten bestellen wat we wilden, ook dingen die niet op de kaart stonden. Hector, de assistentchef, maakte het zelf en zorgde ervoor dat we sindsdien ons eten warm geserveerd kregen. Het heeft een beetje geduurd, maar uiteindelijk was het iets beter.

 

 

 

 

Geef een reactie