5 leuke cruisebestemmingen in de Middellandse Zee

Cruisen, je kan het overal. Zelfs als je enkel en alleen het Middellandse Zee-gebied bekijkt, zijn de mogelijkheden oneindig. Er zijn vele leuke plaatsen die je met een cruiseschip kan bezoeken. We geven alvast 5 plaatsen mee die voor ons een leuke, toffe indruk hebben achtergelaten. Plaatsen, waarvan je zegt, deze vervelen nooit.

 

middellandse zee

Welke plaatsen bezoeken wij het liefst op een Middellandse Zee-cruise?

 

1 BARCELONA

Iedereen heeft al van Barcelona gehoord, uiteraard. Wissel culturele bezichtigingen af met het strand. Overal vind je wel leuke restaurants, proef van de overheerlijke tapas. Mag het een beetje duurder en ben je een culinair ontdekker, ga zeker langs bij Oria.  slenter zeker door de Gotische wijk met alle winkeltjes. Je vindt er altijd wel iets. Meng je je graag onder de locals voor een drankje en een hapje, verken dan zeker de wijk Born.

 

Lekkere tapas
Parc Guell
Sagrada Familia

 

2 VENETIE

Geniet van de charmes van een stad op het water. Loop eens langs de Rialto-brug of over het San Marco plein. Zoek jouw Venetiaans masker uit in één van de vele winkeltjes. Doorkruis de stad der geliefden, gekenmerkt door trappen en bruggen, en de vele gondels die er rondvaren. Maak zeker de oversteek naar het naburige Murano en maak kennis met de kunst van het glasblazen.

Glasblazerij Murano
Rialto Brug
Kunst uit glas: Murano
San marco plein

 

3 VILLEFRANCHE SUR MER

Het is een kleinschalig Frans vissersdorpje, met een prachtig uitzicht op een baai. Vanuit Villefranche kan je in een oogwenk naar Nice of naar Monaco via de zeer goede en korte verbinding met de trein. ( een ritje van Villefranche naar Monaco was maar 20 min en kostte ons circa 3.50 euro pp). Villefranche zelf is een cosy dorpje dat je bereikt via een tenderbootje dat jouw door de baai aan vaste grond brengt. Het schip kan niet aanmeren. Als je een visliefhebber bent, probeer dan zeker één van de gezellige visrestaurantjes. Alles is zeer vers en lekker.

 

Baai van Villefranche
Monaco
Baai van Villefranche

 

4 DUBROVNIK

Wie Dubrovnik zegt, zegt automatisch de oude stad met zijn omwallingen. Een prachtig stukje folklore, geschiedenis dat nu voor een stuk ingepalmd is door de hedendaagse handelaar. Binnenin de oude stad is het duur genoeg. Heb je zin in een drankje, begeef je naar één van de zijstraatjes. Dit is veel beter voor je portefeuille. Als je dan toch in Dubrovnik ronddwarrelt, moet je zeker eens proeven van de zéér lekker vissoep.

binnenvaren in de haven van Dubrovnik
allemaal eilandjes
de oude stad
prachtige haven van de oude stad

 

5 PALMA DE MALLORCA

In Palma kan je niet enkel terecht om te winkelen, alhoewel er hier wel veel zijn. Vraag eens aan een local of hij/zij tijd heeft om je een toer van het eiland te geven. Plan bijvoorbeeld een bezoekje aan Soller, een klein pittoresk havendorpje. Vergaap je vooral aan de mooie natuur en vergezichten die je op de weg van Palma naar Soller tegenkomt. Kronkelende op- en neergaande wegen, prachtig gewoonweg.

het pittoreske Soller
de kathedraal van Palma

3 Reacties on “5 leuke cruisebestemmingen in de Middellandse Zee

  1. Beste Nj Zuiderwijk,

   Er zijn inderdaad weinig studio’s voor 1 persoon beschikbaar.
   Waarom het dan zo duur is om alleen te cruisen?
   De meeste rederijen bepalen hun prijszetting aan de hand van dubbele bezetting.
   Waarom?
   Als er minimum 2 mensen in een kajuit aanwezig zijn, heeft de rederij het potentieel van extra uitgaven ( excursies, drank, bingo, casino,…) van deze beide mensen. Als ze daarentegen maar 1 persoon in een kajuit hebben, is dit potentieel niet aanwezig. Vandaar dat vele rederijen een supplement vragen als de kajuit maar door 1 persoon bezet is.
   Ik heb al gezien dat dit kan variëren van 25% extra tot wel 100% extra.
   Hier en daar kan je aanbiedingen vinden, dat je maar 25% supplement moet betalen, zelfs sommige rederijen hebben af en toe aanbiedingen waarbij je geen supplement moet opleggen.

   Tips:

   * Om het single-supplement te vermijden kan je een gelijkgezind persoon zoeken, die met jouw mee op cruise wil gaan en de kajuit delen. Deze zijn vast wel te vinden, en er zullen er zeker bij zijn waarmee het klikt.

   * Je kan bij de online aanbieders eens een kijkje gaan nemen of je een aanbieding vindt, waarbij ofwel het supplement laag is ( max 25%) ofwel dat je helemaal geen supplement moet betalen als single reiziger. Een hele goeie aanbieder is in mijn ogen dan vacationstogo.

   We hebben nog niet zolang geleden de moeder van mijn vrouw ( single) ook eens meegenomen op cruise. Op de site van vacationstogo uitgezocht wat doenbaar was. Uitgekomen bij de rederij Pullmantur, waarbij geen extra supplement voor singles gerekend werd. Uiteraard ook via vacationstogo geboekt. Geen enkel probleem gehad, alles netjes verlopen. Ik moet er wel bij vertellen dat je van Pullmantur niet hetzelfde mag verwachten dan bijvoorbeeld Royal Caribbean, Princess of andere Msc’s. Maar zelfs bij Royal, Princess, Msc, … kan je via vacationstogo aanbiedingen vinden om als single goedkoper te cruisen.
   Hopende jouw hiermee voldoende geïnformeerd te hebben,
   Alvast veel succes met je zoektocht.
   Kurt

Geef een reactie