VILLA RUIMZICHT, EEN ARRANGEMENT MET EEN EXTRA DIMENSIE

Een weekendje weg, er een paar dagen tussenuit, wie kijkt daar niet naar uit? Wij alvast wel, jullie ook? Is het voor jullie ook een hele opgave om iets leuk te vinden? Wij waren aangenaam verrast met het geboekte arrangement bij Villa Ruimzicht in Doetinchem.

HET VERBLIJF, ADEMBENEMEND!

Vooraf had ik snel even op het internet gekeken. Ik was op zoek naar een leuke verrassing voor mijn altijd zo zorgzaam vrouwtje. Onze huwelijksverjaardag kwam dichterbij, en ondertussen was het ook al bijna Kerstmis. Dus het moest echt wel iets goed zijn. Online een arrangement geboekt bij VILLA RUIMZICHT, een 6-gangen wilddiner met aangepaste wijnen, een overnachting in een leuke kamer en ’s morgens nog een lekker ontbijtje.

Eenmaal daar aangekomen, sloeg de verstomming al een beetje rond me heen. Een prachtig monumentaal statig gebouw waarin alles was ondergebracht. Binnenkomen en inchecken voelde als het binnenwandelen in een kasteel, zo majustueus. Je voelt de ziel van de mensen die dit gerealiseerd hebben, zoveel oog voor detail, magnifiek.

We waren goed op tijd vertrokken. Dat gaf ons de mogelijkheid om de sfeer in de binnenstad van Doetinchem nog een beetje op te snuiven, alvorens ons te begeven naar het hotel. Ook dit was een opsteker van formaat, gezelligheid troef, met tal van kleine straatjes met winkels, restaurants en cafeetjes. Zeker in de zomermaanden, wanneer het leven zich wat meer buiten afspeelt, zal het hier fijn vertoeven zijn. Geniet ook van de typisch hollandse molens.

Een culinair verwen 6- gangen wildmenu met wijnarrangement!!!

Zoals jullie al gemerkt hebben in eerdere blogposts, houden we van lekker eten en culinaire verwennerij. Dit arrangement was grotendeels gekozen omwille van dit 6-gangen wildmenu met bijpassend wijnarrangement. We keken er al naar uit.

Ingecheckt en opgefrist na een leuke verkenning van de binnenstad van Doetinchem, begeven we ons vol goede moed naar de bar. Allereerst krijgen we, inclusief in dit arrangement, een glas bubbels met een wildbite.

Het hapje, een lekker kroketje gevuld met champignons was hartig, met de bijhorende bubbel gaf dit ons al een aardig voorproefje wat de rest van de avond ons zou brengen. Bekijk ook even de manier van serveren en je merkt dat de mensen hier met elk detail bezig zijn.

Een sfeervol ingericht, niet te groot restaurant was het strijdtoneel voor de opvoering van het 6-gangen menu.

Tijdens het 6- gangen wildmenu kregen we verschillende bereidingen voorgeschoteld. Proef de lekkere smaken van wilde gans, ree en een sappig stukje haas. Een voor één mooie kunstwerkjes. Dit alles op wonderbaarlijke wijze klaargemaakt, en rechtstreeks uit de keuken door de bereider aan tafel gebracht. Toen de uitleg over het gerechtje gegeven werd, voelde je de passie er zo afdruipen. Voor ons tilt dit de ervaring nog naar een hoger niveau. Proef mee van deze lekkere gerechtjes.

Bewust benoem ik de foto’s niet. Krijgen jullie al zin? Kijk eens op de website van Villa Ruimzicht, en boek zelf jullie arrangement.

Op de koop toe worden wij tijdens het diner door een nog meer gepassioneerde sommelier in de watten gelegd. Op het eerste zicht leek hij ons een beetje nonchalant, verdwaasd rondlopen, zoals wij zouden zeggen ne rare kwiet. Maar de manier waarop hij je bediende, oog voor elk detail, gepassioneerd vertellen over de wijn die hij gekozen had bij jouw gerecht, is prachtig. Hier kan nog menig sommelier iets van leren. Opnieuw een streepje bij in de beoordeling. Superieur.

Een hemelse verwenkamer

Niet enkel het diner was van hoogstaande kwaliteit, maar bekijk de kamer maar eens. Voorzien van een infraroodcabine en een bubbelbad maakt heel de ervaring compleet. Een mooie grote kamer, een goed bed en wij zijn gelukkig.

Na een goede nachtrust hebben we ’s morgens nog genoten van een lekker ontbijt. Het ontbijtje was voorzien van allemaal streekgebonden lekkernijen en een heleboel verschillende soorten brood. Mooi verzorgd en vers, meer moet dat niet zijn.

Op de vraag of wij genoten hebben, kunnen we volmondig ja antwoorden. Ben je in de buurt, plan je een paar overnachtingen in de buurt van Doetinchem, kijk dan zeker eens op de website van VILLA RUIMZICHT.

Hou je van lekker eten, van in de watten gelegd te worden, dan ben je hier zeker aan het juiste adres.

Deze mensen die jouw een aangenaam verblijf bezorgen, doen dat met zoveel passie en plezier. Je merkt gewoon dat ze stralen, waardoor jouw gevoel al zoveel beter is. Wij hebben een prachtige invulling gehad van het geboekte arrangement.

Bedankt aan het hele team voor een wonderbaarlijke ervaring. Eentje dat kan tellen.

Geef een reactie