EENVOUDIG TERUG OP GEWICHT KOMEN NA HET CRUISEN!!!

Hoe blijf je tijdens en na een cruise goed in vorm?

Met al de lekkernijen aan boord, in combinatie met de nodige portie alcohol is het niet zo moeilijk om tijdens de cruise een aantal kilootjes aan te komen. Ik weet niet hoe jullie naar een cruise toeleven, maar ik ga niet op cruise om me al de lekkernijen te ontzeggen. Als ik op cruise ga, is dat om te genieten van alles wat ik op mijn weg tegenkom.
Het is al een tijdje geleden dat ik nog iets geschreven had. Met alle de zorgen rond Covid-19, waardoor er ook zo goed als geen cruises doorgaan. Met het schrijven van dit artikel zijn we al op de hoogte gebracht dat onze 3 cruises voor November 2021 geannuleerd zijn. Aangezien we dus nu toch geen mogelijkheid hebben om te cruisen, heb ik me maar onderworpen aan een experiment.

Wat zijn de gevolgen van volop te genieten tijdens een cruise?

Als ik op cruise ga, wil ten volle genieten van al het lekkers dat de cruise te bieden heeft. Tijdens onze allereerste cruise, nu zo'n 11 jaar geleden, kon ik echt niet weerstaan aan al dat lekkers dat voor mijn neus geschoteld werd. Je komt in een totaal andere wereld, je weet niet wat je overvalt. Van het zeer uitgebreid ontbijt 's morgens, naar de lunch met keuze te over. In de namiddag nog snel een stukje pizza, een hamburger of een lekker dessertje. Natuurlijk wordt dit alles mee voorzien van de nodige alcohol om dit weg te spoelen.
restaurant
Dessertenbuffet elke middag op Spectrum of the Seas
restaurant-bar
Niet te missen cocktails
restaurant
een klein gedeelte van het buffet 'smiddags
restaurant
hotdog
restaurant
sushi als lunch
restaurant
de pastry-chef kennen, is niet bevorderlijk voor t gewicht
Om dan nog niet te spreken over het uitgebreid tafelen tijdens diner. Natuurlijk voorzien van de nodige wijn. Een kleine anekdote: Tijdens onze allereerste cruise wist onze hoofdgarçon ook niet wat er gebeurde. Vanaf dag 1 tot op het einde bestelde ik 's avonds tijdens het diner 2 tot 3 voorgerechten, 1 a 2 hoofdgerechten en alle nagerechten van de kaart. Natuurlijk kan je je al inbeelden wat dit met ne mens doet, zo 14 dagen aan een stuk alleen maar eten, eten en nog is eten. Af en toe goed doorspoelen met een frisse pint bier of een glas wijn. Dan spreken we nog niet van een bezoek aan de specialty restaurants aan boord. Ontdek meer over de specialty-restaurants.    
restaurant
Specialty Hibachi
restaurant
Pikante King Krab

Wat zijn nu de gevolgen van dit "genieten"?

Inderdaad, we worden er een beetje zwaarder door. Door de hele dag te drinken en eten, gecombineerd met een lage inspanningsmodus, wordt dit vertaald naar pakweg een toename in gewicht van circa 0,5 a 1 kg per dag. Is dit herkenbaar bij jezelf? Als ik kijk naar 11 jaar geleden, toen we begonnen zijn met cruisen en nu, kan ik zeggen dat ik circa 30 kg meer weeg dan toen. Pakweg 40% meer dan toen. Vooral zeer veel opgeslagen vet doordat er veel te weinig beweging is. Ik probeer wel wat te sporten, maar door de drukte durft dit toch al wel eens naar de achtergrond te verzeilen.

De oplossing om het gewicht onder controle te krijgen.

  Sinds het begin van het jaar zijn al onze cruises al geannuleerd. We hadden met de vouchers van de geannuleerde cruises er nieuwe geboekt voor november 2021. Wat denk je? Ja hoor, deze zijn ook al terug geannuleerd. Dus omdat we dan toch niet konden cruisen heb ik mezelf maar eens onderworpen aan een experiment. Op cruise gaan, heeft zo zijn kleine issues. Ik kom gemiddeld zo'n 0,5 a 1 kg per dag bij tijdens een cruise. Herkennen jullie dit, of heb ik alleen dit maar voor? Het experiment waaraan ik mezelf gewaagd heb, is in plaats van te diëten, een product op basis van exogene ketonen uitgeprobeerd. Als ik mezelf een dieet opleg, dan zie ik de hele dag scheel van de honger om toch maar enig resultaat te bereiken. Dit hou je dan natuurlijk niet lang vol, waardoor er weinig of geen resultaat is. Je kan je lichaam zelf in ketose brengen ook, maar dan moet je de koolhydraten ontzeggen. Dit lukt wel, maar is toch ook een beetje lastig. Toen ik hoorde dat je ook exogene ketonen kan consumeren, was ik eerst een beetje sceptisch, zoals altijd. Toch wilde ik het eens uitproberen om te kijken wat het met ne mens doet. Of je je lichaam zelf in ketose brengt of je consumeert exogene ketonen, je creëert een fase waarin de ketonen op zoek gaan naar de opgeslagen vetten. Deze vetten worden dan omgezet in energie. Je verliest dus een hoeveelheid aan vet, dat omgezet wordt in energie. Daarenboven hoef je voor het vet dat omgezet wordt in energie geen koolhydraten in te nemen.  

Wat is de uitslag van mijn experiment?

Ik heb dit experiment nu 3 maanden zeer kort opgevolgd. Ik heb bloed laten trekken vooraleer ik met het product begonnen ben, en ook na 3 maanden om het verschil op te merken. In de eerste maand nam ik 2x per dag een portie. Ik ben 5 kg afgevallen, waarvan 80% vetverlies. Met 2 porties per dag had ik totaal geen hongergevoel. Ik had niet de behoefte om te snoepen, geen zin in zoetigheid. Wel vulde ik met de app van fatsecret in wat ik at en dronk. Het was duidelijk dat door vet om te zetten in energie, je veel minder caloriën moest innemen om toch goed te functioneren. Totaal geen moment van zwakte gekend. Na de 1ste maand ben ik overgaan op 1 portie per dag. Ook hier ging er nog wat gewicht verloren, circa 2 kg per maand. Voor mij meer dan voldoende, en tevreden van het resultaat. Wat me opvalt is dat je toch nog wel kan eten en drinken wat je wilt. Heb je zin in een glas wijn, een pint bier, heb je zin om iets te snoepen, ... dat kan allemaal. Ik merkte op sommige dagen dat ik er wel zin in had, terwijl ik er op andere dagen totaal geen behoefte aan had. Voordelen voor mezelf:
  • gewichtsverlies
  • meer energie met minder voedsel
  • betere bloedresultaten
Als ik de bloedresultaten na 3 maanden vergelijk met de bloedresultaten vooraleer ik met het product begon, is dit ook enkel positief. Cholesterol is gezakt met 15%, van veel te hoog tot iets boven te hoog. De lever- en galwaarden vertoonden de laatste 10 jaar ook altijd afwijkingen in minder positieve zin. Nu waren die allemaal normaal. Heeft het er iets mee te maken? Ik weet het niet, maar t is toch mooi  meegenomen.  

Willen jullie dit ook?

Ik vind het superfijn dat ik volop kan genieten, zowel op vakantie als thuis. Ook al gaat dit soms gepaard met iets minder fijne ontwikkelingen, zoals gewichtstoename, te hoge cholesterol en andere dingen. Mijn experiment is mooi geslaagd en nu heb ik de manier gevonden om en te kunnen genieten en toch iets te doen aan mijn gewicht, het vet en daardoor mezelf toch fitter te voelen. Heb ik hiermee jullie interesse gewekt? Probeer het zeker eens uit. Het kan voor jullie allemaal een mooie toegevoegde waarde bieden. Bekijk zeker het product op basis van exogene ketonen eens.  

Geef een reactie