Symphony of the Seas, wat een schip!!!

Het schip Symphony of the Seas geeft een andere dimensie aan het begrip "cruisen".

Velen onder ons boeken een cruise in functie van de bestemmingen die ze willen bezoeken. Dit schip heeft zoveel mogelijkheden dat de bestemmingen op de tweede plaats komen. Er is zoveel te beleven dat je het schip echt niet hoeft af te gaan.

Kiezen jullie bij het boeken, de cruise in functie van de bestemmingen of in functie van het schip?

Symphony of the Seas is een ALL-IN-ONE vakantieverblijf voor jong en oud.

de promenade
reusachtig

Wat vinden jullie belangrijk tijdens jullie vakantie?

Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel aanwezig op dit schip.

Wat heeft Symphony of the Seas te bieden?

 • LEKKER ETEN EN DRINKEN
 • ATTRACTIES VOOR DE KIDS
 • THEATERSHOWS
 • LIVE MUZIEK

Op een 7-nachten cruise zal je keuzes moeten maken wat je allemaal wil doen. Het is bijna onmogelijk om echt alles, maar dan ook alles mee te pikken.


ETEN

Eet je graag verschillende dingen, proef je graag van verschillende wereldkeukens. STOP, je hoeft niet af te reizen naar de verschillende bestemmingen. Kom aan boord, kom zelf kijken welke werelden er voor jouw opengaan.

Uiteraard heb je, zoals op alle schepen, de Main Dining Room waar je je naar hartelust kan laten verwennen met de lekkerste gerechten. Heb je toch zin in iets anders? 

* JAMIE'S ITALIAN : 

De lekkere Italiaanse keuken. Proef van de antipasta als voorgerecht om dan als hoofdgerecht een fabuleuze pasta voorgeschoteld te krijgen. Afsluiten doen we, hoe kan het ook anders, met tiramisu.

ANTIPASTA
STEAK // CHOPS GRILL

 

 

 

*CHOPS GRILL

Ben je een liefhebber van een lekkere steak? Loop dan zeker binnen bij Chops. Hier kan je proeven van de beste steak op de zeven zeeën.

*IZUMI :

Is Sushi je ding, of eet je liever rauwe vis in de vorm van Sashimi, maak dan snel je reservatie bij Izumi. Je vindt hier allemaal lekkere gerechtjes tot in de puntjes verzorgd. 

 

IZUMI
LEKKERE SUSHI
SASHIMI
prachtige creaties

*WONDERLAND :

Is eten voor jullie maar snel een hap wegsteken en terug weg? Ga dan zeker niet naar Wonderland. Houd je daarentegen van rustig eten in een speciaal decor, bij behorende special effects tijdens het eten? Snel, reserveer je tafeltje zo snel je kan. 

Eten in een leuke feeërieke omgeving, zelfs de stoelen hebben  verschillende vormen gekregen. 

Er worden lekkere hapjes geserveert met een leuke touch. 

Wij vinden het telkens opnieuw leuk om te beleven.

wonderland
INTERIEUR WONDERLAND
LEUK GEPRESENTEERD GERECHT

*HOOKED :

Als je nu dacht dat je alles al gehad hebt, denk dan maar iets anders.

Wat dacht je van een restaurantje dat het beste uit de zee op je bord tovert?

Lijkt je dit wel wat, en smul je graag van oesters, kreeft, surf en turf, dan is Hooked de place to be.

Wij maken minstens één reservatie bij dit restaurantje omdat we verzot zijn op oesters, kreeft en meer.

kreeft en grote garnalen
oesters
surf and turf

Heb je met dit alles nog niet genoeg keuze, of zoek je nog iets anders, niet getreurd. Wandel eens binnen bij EL LOCO FRESH voor een Mexicaanse snack. Voor onze zoetekauwen is er heel veel lekkers te vinden bij SUGAR BEACH. Als je graag je favoriete sportwedstrijd meepikt tijdens het eten is de PLAYMAKERS SPORTS BAR de place to be. Je kan hier terecht voor kippevleugeltjes, popcorn, garnalen, mini hamburgers of frietjes. Dan is er ook nog de SOLARIUM BISTRO of het PARK CAFE waar je zeker ook iets vindt wat je zal lusten.

Voor het eten weten we nu waar we moeten zijn, maar waar gaan we heen voor gezellig een drankje te nuttigen. Meer dan plaatsen genoeg waar er lekkere wijnen, biertjes, cocktails en veel meer geserveerd worden.

DRINKEN

*BIONIC BAR

Hoe cool is het wel niet dat je door een robot bediend wordt? Op een scherm selecteer je welke drank je graag zou hebben. Dan komt de robot in beweging. Hij gaat op zoek naar de gepaste ingrediënten en schenkt je jouw favorieten drank.

De robot maakt je perfecte drank

 

 

 

*HIGH TIDE BAR

Wat dacht je van een bar op een zwevend platform? Jawel je kan het vinden op de Symphony of the Seas. De High Tide Bar zweeft tussen 3 verdiepingen op en neer. Neem gezellig plaats in de stoeltjes en laat je verwennen. 

HIGH TIDE BAR
HIGH TIDE BAR
SCHOONER BAR
SCHOONER BAR

De wijnliefhebber kan in de wijnbar Vintage terecht voor sublieme wijntjes. Zit je liever "outdoor", wandel door central park en stop bij de Trellis bar voor je favoriete drank. De Ale en Anchor Bar is de typische Engelse pub die je ook op zo goed als elk Royal Caribbean schip tegenkomt. 's Avonds lekker rustig een plaatsje opzoeken in de o zo bekende Schooner bar, bestel een drankje en luister naar de live piano-muziek.

CENTRAL PARK
CENTRAL PARK

Na al dat eten en drinken heb je natuurlijk behoefte aan een beetje actie. Wie niet? Je vindt hier attracties voor jong en oud. Zowel voor de adrenalinejunkies als voor de iets meer rustige mens is er wel iets te vinden

ATRACTIES VOOR JONG EN OUD

DE PAARDENMOLEN
PAARDENMOLEN

*MINIGOLF EN DE PAARDENMOLEN

 

Niet alleen de kleinsten onder ons, maar ook degene die nostalgisch terugkijken op de kermis van vroeger kunnen zich wagen aan een ritje op de paardenmolen.

 

Wil je het rustig houden, maar heb je toch net iets meer beweging nodig, sla dan een balletje op het minigolf parcours.

 

MINIGOLF
MINIGOLF

*KLIMMUUR

Nog nooit geklommen? Dan is het nu de moment om het uit te proberen. Onder vakkundige begeleiding kan je je eerste stappen zetten en de muur bedwingen.

*ZIPLINE

Nog één van de dingen die je op het schip kan uitproberen. Zoef over het open stuk aan de achterkant van het schip. Laat je glijden door de lucht. Is het iets voor jouw?

*FLOWRIDER

Leef je uit in het tegenstroombad. Je kan kiezen uit wakeboarden of surfen. Nog nooit gesurfd? Dan is het nu de ideale moment om het te leren. 

Bekijk filmpjes over hoe de flowrider werkt hier.

*ULTIMATE ABYSS

 

Dit is echt gemaakt voor de snelheidsduivels onder ons. Vanop het bovendek stort je je naar beneden door een glijbaan om 10 dekken lager na een paar seconden aan te komen. Steek je voeten in een jutte zak en laat je maar naar beneden donderen. Beleef de thrill die het met zich meebrengt.

THE ULTIMATE ABYSS 10 DEKKEN NAAR BENEDEN
THE ULTIMATE ABYSS

*PERFECT STORM

Ook aan onze kleinere mede-cruiser is gedacht. Buiten het kinderwaterpark kunnen zij ook zichzelf uitleven in een waterglijbaan die zelfs tot 3 verdiepingen overbrugd.

THE PERFECT STORM

Na een hele dag van de éne activiteit naar de andere te hollen, ofwel aan land ofwel op het schip zelf, zijn we na het avondeten toe aan een rustige afsluiter van de dag. Het is tijd om onze hartslag een beetje naar beneden te brengen zodat we zeker en vast goed de slaap kunnen vaten. Een goede nachtrust geeft weer volop energie om er tegenaan te gaan de volgende dag.

Je zit op een cruiseschip, hoe laat je in godsnaam je hartslag zakken?

In de avonduren zijn er voldoende rustigere activiteiten. Elke avond worden er wel één of zelfs meerdere shows gegeven.

Wij hebben genoten van de volgende 

SHOWS

*DE THEATERZAAL

Geniet ten volle van de prachtige productieshows die door de crew vol overgave gebracht worden. Zowel de dans als de zang zijn een streling voor het oog en het oor. Gewoon niet te missen. Het hoogtepunt van de cruise was een fabuleuze opvoering van het broadway-spektakel HAIRSPRAY.

*AQUATHEATER

Aan de achterkant van het schip op het einde van de buitenpromenade is er een aquatheater geïnstalleerd. HIRO is een prachtige show, met veel acrobatie en special effects. Ondanks de iets mindere weersomstandigheden is de show wel doorgegaan, wat wegens de moeilijkheid en om de crew niet in gevaar te brengen niet altijd het geval is.

Heb je de kans om dit showspel te mogen bewonderen, laat dan zeker deze opportuniteit niet onbenut. 

*DE IJSPISTE

Denk je nu dat je alles al gezien hebt? Nee hoor, er is ook nog een prachtige ijspiste aanwezig. De show 1977 wordt hier opgevoerd. 

Aanschouw de prachtige kostuums en de talloze pirrouettes. Beleef een aangrijpend verhaal terwijl de schaatsers sierlijk over het ijs voort bewegen. Het is zo al niet gemakkelijk om bepaalde figuren uit te voeren. Kan je je inbeelden hoe moeilijk het wel niet is op een voortbewegend schip?

AQUATHEATER
DE SCHAATSBAAN

 Het is onwaarschijnlijk, maar toch kan het gebeuren dat je zegt: " die shows zijn toch niets voor mij." Hoe vullen we dan onze avonden. We kunnen toch moeilijk om 20.00u al in onze tram kruipen, we zijn tenslotte op vakantie.

Zelfs voor jullie hebben we nog tal van lounges waar je kan genieten van live-muziek van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Je kan met moeite je benen stilhouden. Ze smeken om de dansvloer op te lopen.

Ook kan je een gokje wagen in het casino. Misschien ben je wel de geluksvogel.

Buiten de al hoger vernoemde Trellis bar en Schooner bar vind je oa nog:

 • DAZZLES : de place to be om een dansje te placeren op de tonen van een big band.
 • JAZZ ON FOUR : ben je een Jazz-liefhebber kan je het schip niet verlaten alvorens deze lounge te bezoeken.
 • DISCO : tot in de late uurtjes kan je dansvloer onveilig maken op allerlei hedendaagse beats.
 • ON AIR CLUB: zing je liever zelf? Zelfs dat kan. Bedwing de micro tijdens de karaoke.
DAZZLES
DAZZLES

Willen jullie ook een leuke cruise beleven op Symphony of the seas, of een ander schip?

2 Reacties on “Symphony of the Seas, wat een schip!!!

 1. Wij gaan in mei 2019 met de Oasis of the seas… Hoop dat deze even goed meevalt. Ik ga in ieder geval voor het schip. Ben benieuwd!

  1. Dag Kenny,
   We hebben zelf nog niet met Oasis of the Seas gevaren. Het zal zeker goed meevallen, zowel het schip als alles wat er op t schip te doen is.
   Reserveer al zeker je plaatsen voor de fantastische shows in het theater en het aquatheater.
   Royal Caribbean staat er voor bekend om hoogwaardige productieshows op te voeren.

   Alvast veel aankomend genot gewenst.

   Wij gaan mee met de maidenvoyage van Spectrum of the Seas April 2019.

Geef een reactie