MSC WORLD EUROPA : DE RESTAURANTS

MSC WORLD EUROPA

Voorlopig is dit prachtige schip het vlaggenschip van de MSC-vloot. De Amerikaanse tegenhanger is op moment van schrijven nog in aanbouw.

Het is een mooi ontworpen schip, waar veel interessante venues op te vinden zijn. Hier en daar wat nieuwigheden die we op andere schepen nog niet ontdekt hadden. Zoals op elk schip zal je hier en daar toch wel een paar mindere dingen vinden, maar laat dat de positieve cruise-ervaring niet in de weg staan. 

 

RESTAURANTS

Zoals te verwachten zijn hier meer dan genoeg mogelijkheden om de honger gestild te krijgen. 
Je kan je wagen aan de gewone inbegrepen restaurants zoals de MDR of het buffet. Voor de cruisers die net iets meer willen, kunnen zich wagen aan de speciality restaurants. Er is de mogelijkheid om hiervoor een pakket te nemen, zodat je voordelig van 2,3 of 4 restaurants kan genieten, of je kan gewoon à la carte eten. 

We hebben zoveel mogelijk dingen uitgeprobeerd. Ontbijt in de MDR en het buffet, lunchen in de MDR en het buffet. Diner in de avonduren ofwel in de MDR ofwel in één van de speciality-restaurants. Op MSC is het steakrestaurant één van onze vaste afspraken, altijd supergoed. Sushi en Teppanyaki laten we meestal links liggen, al meer dan genoeg gedaan en is vaak hetzelfde. We ontdekten ook 2 nieuwe restaurants, pescaderia en Chef's Garden Kitchen.
Voor de liefhebbers van Mexicaans is er ook nog Hola Tacos en Cantina, maar hier hebben we ook voor gepast. 

A. MDR

De klassieke plaats om 's avonds rustig te genieten van een fijne maaltijd. We hebben hier maar een paar keer gebruik van gemaakt. De reden hiervan was dat er in 3 shiften eten werd opgediend. De eerste seating was 17.45u, de tweede was 19.45u en de laatste was 21.45u. Wij hadden de tweede seating, dus er kwam nog een seating na ons. Je kan al raden wat het gevolg is. Wij houden inderdaad wel van een beetje rustig te eten, en dat was niet het geval. Het duurde een beetje alvorens de bestelling werd opgenomen, maar dan kwamen de voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten in sneltempo naar de tafel. Van het eten kunnen we enkel maar content zijn. Lekkere en mooi verzorgde bordjes. 
We gingen liever lunchen in de MDR, dan had je echt wel de tijd om rustig te eten. Het tempo lag net iets gezapiger. Het ontbijt was ook best oké in de MDR, alleen hadden ze niet alle sapjes die boven in het buffet wel beschikbaar waren. 

B. HET BUFFET

Vaak maakte we van het buffet gebruik om te ontbijten. Af en toe liepen we het buffet ook wel eens binnen tijdens de lunch voor een kleine hap. Het buffet was verzorgd. De opmerking dat we hier kunnen geven is dat de variatie beperkt was. Niet alleen op het moment, maar ook over de dagen gespreid. Dit mag naar onze mening met net iets meer afwisseling over de verschillende dagen heen. Bijkomend was het nu niet extreem druk en was er altijd plaats. Het vermoeden dat we hebben, is dat er in de zomer bij volle capaciteit een tekort aan plaats is in het buffet om iedereen op een deftige manier te kunnen laten lunchen. 

C. PESCADERIA

Eén van de nieuwe restaurants op MSC. Ik heb het alvast nog nergens niet tegengekomen. Het is een beetje in de richting van HOOKED bij Royal Caribbean. Alles staat hier in het teken van vis. Het concept is mooi gevonden. Je kan zelf op de kaart een stukje vis kiezen. Dan mag je zelf de vis gaan uitkiezen in de koeltoog. Probeer zeker de blauwe kreeft, superlekker. Ook het interieur is uitnodigend om hier te komen eten. 

D. BUTCHER'S CUT

Kan je genieten van een mooi stuk steak, dan is Butcher's cut de place to be op de MSC-vloot. Ook op de World Europa is dit niet anders. Als voorgerecht starten met een seafood platter, om dan een fijn stukje bisonsteak te verorberen als hoofmaaltijd. Op de koop toe een fijne bediening maakte de avond helemaal af. Zeker een aanrader op alle schepen. 

E. CHEF'S GARDEN KITCHEN

Ook dit was voor ons een nieuwe ontdekking. Een restaurant waarbij de gerechten ontwikkeld zijn in samenspraak met Niklas Ekstedt, een Zweedse sterrenchef. Hier ontdek je een diner met een extra dimensie. Voor ons zeker de moeite waard. 

HOLAS TACOS
TEPPANYAKI
KAITO SUSHI

ETEN IS ER VOOR IEDER WAT WILS.

Ben je een visliefhebber, een vleesliefhebber of eet je graag Mexicaanse keuken, voor iedereen is er wel iets te vinden op dit schip. 

Het eten, zowel in de speciality-restaurants, in de MDR alsook op het buffet, wordt netjes gepresenteerd en is lekker. 

Er zijn nog wel wat aandachtspunten, maar niet van die grootte dat het de cruisebeleving zou verpesten, toch niet voor ons althans. 

  • In de MDR zaten we in een hoekje, weg uit de sfeer die je normaal hebt, aan het glas naar de gang toe. Precies of we zaten in een aquarium. Vandaar ook dat we hier maar 2 van de 7 avonden gegeten hebben.
  • Het buffet was meer dan goed, maar tijdens lunchtijd doorheen de week heel weinig variatie, waarbij op één middag ook niet overdreven keuze was. Hierdoor hebben we 's middags vaak in de MDR geluncht. 
  • Doordat er bij het diner in de MDR in 3 seatings gewerkt werd, werden we toch wel redelijk snel buitengewerkt. Ook één van de redenen dat we hier maar 2 avonden hebben van gebruik gemaakt. 
  • In de MDR kregen we ook wel regelmatig een verkeerd glas wijn. Een bepaalde wijn bestellen en een andere aan tafel brengen. Eén van de middagen vroeg ik een Italian Coffee. In plaats van een koffie met Amaretto kreeg ik een ristretto. 

 

We hebben wel genoten van al het lekkers aan boord. De kreeft bij Pescaderia, de bisonsteak bij Butcher's Cut en de menu bij Chef's Garden Kitchen waren een lekkere en fijne beleving. Zeker aanraders. 

Geef een reactie