Msc Musica: Cruise van Venetië naar Durban Oktober 2018, 24 dagen lang

Hoe verliep deze cruise? Welke leuke bestemmingen staan er op het programma? Verdiep je in ons reisverslag en waan jezelf aan boord van het cruiseschip. Ontdek al lezend of cruisen iets voor jouw is, of de bestemmingen iets voor jouw zijn! Onze cruise vertrok in Venetië. Na 24 dagen en tal van bestemmingen zoals Griekenland, Israël, Jordanië, Seychellen, Mauritius en Réunion bereikte we onze eindbestemming, Durban in Zuid-Afrika.

 

Wil je ook genieten van prachtige eilanden in de Indische Oceaan zoals Seychellen of Mauritius?

 

DAG 1

Rond de middag begeven we ons naar de haven in Venetië. Het cruiseschip MSC Musica ligt al te wachten. Eerst moeten we nog even de incheckformaliteiten doorlopen alvorens we aan boord kunnen gaan. Ook al zijn er nog niet zoveel medereizigers aanwezig, MSC maakt opnieuw een chaotische indruk. Het inschepen verloopt alles behalve vlot. Het beeld dat we krijgen, bevestigt opnieuw het beeld dat we hadden van MSC tijdens onze vorige cruise.

Venetië
Venetië
Venetië

Oef!! Na een ruime wachttijd zijn we uiteindelijk aan boord. We bekijken even de meest dringende informatie zoals wanneer de verplichte veiligheidsdril doorgaat en wanneer de kajuiten worden vrijgegeven. We hebben nog wel even voor de dril en maken van deze tijd gebruik om het schip al een beetje te verkennen. Het is altijd handig om niet te veel tijd te verliezen bij het zoeken naar de verschillende plaatsen.

Na de veiligheidsdril gaan we naar onze kajuit, onze valiezen staan al netjes voor de deur, en maken ons klaar om te dineren. Wij verkiezen steevast voor de vroege seating. De late seating is voor ons iets te laat.

Voor we aanschuiven in de main dining room om onze innerlijke mens te versterken, genieten we op het bovendek nog van de afvaart vanuit Venetië. Altijd mooi om langs het San Marco plein weg te varen.

We eindigen de avond in schoonheid in de Tucano-lounge met een lekkere cocktail alvorens het bedje op te zoeken.

 

DAG 2

Na een nacht varen ligt het schip 's morgens aangemeerd in Brindisi. Vanop het bovendek hebben we een blik geworpen over de haven. Het uitzicht deed ons een beetje vermoeden dat er niet veel te doen was. Tevens waren de weersomstandigheden ook niet zo bijster goed, waardoor we maar besloten om op het schip te blijven. Na een rustige dag met de nodige drankjes wandelen we na het avondeten naar het theater. Een ingehuurde entertainer moest ons van het nodige amusement voorzien. Sommigen zullen het fantastisch gevonden hebben, maar wij vonden het niet zo geweldig. Daardoor hebben we dan ook vroegtijdig het theater verlaten en ons een plaatsje gezocht in de Tucano-lounge. De live-band die hier speelde wist dan weer wel de juiste sfeer te creëren. Met een cocktail in de hand kan je hier alleen maar spreken van genieten met de grote G.

tucano lounge
electric ice tea & white russian

 

DAG 3

We meren nergens niet aan vandaag, het is onze 1ste volle zeedag, zoals er nog vele zullen volgen.

Wat doe je zoal op een zeedag?

De weergoden zijn ons iets beter gezind. Een prachtig zonnetje met aangename temperaturen lacht ons al van in de ochtenduren tegemoet. We zoeken ons een leuk plekje aan één van de twee zwembaden en leggen ons neer op één van de zonnebedden.

Gedurende bepaalde uren van de dag, tussen 09.00u en 12.00u in de voormiddag en tussen 15.00 en 17.30u in de namiddag zijn de mensen van het cruise-director entertainment team aanwezig. Zij komen een praatje maken en organiseren de nodige spelletjes om ons, reizigers, bezig te houden. Regelmatig speelden we dan ook een van de spellen mee. Het is amusant en je kan er ook nog een kleine attentie mee bemachtigen als je wint. Dit kan gaan van een stressbootje tot zelfs een heuse rugzak of baseballpet.

Na het diner zoeken we opnieuw ons plaatsje op in de Tucano-lounge. We voorzien ons van het nodige vocht en socialiseren met onze mede-reisgenoten. Altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Heel belangrijk, voor ons dan toch, zijn de aangename contacten met de crewmembers die ons bedienen. Doe dit vanaf in het begin van de cruise. Je zal er je voordeel mee halen. Ze merken je sneller op en je zal sneller bediend worden.

De show vandaag laten we links liggen. Het is een optreden van dezelfde persoon die gisteren de show deed.

 

DAG 4

We zijn in Heraklion op het eiland Kreta. Onze eerste excursie van drie via het schip, bij inbegrepen in de cruiseprijs, komt eraan. Na het ontbijt zoeken we het verzamelpunt op, vanwaar we naar de bus gebracht worden.

Op het programma staat een bezoek met uitleg aan één van de plaatselijke wijnbouwers. Best wel interessant om dit allemaal eens te bekijken. Uiteraard mag een proeverij niet ontbreken. Ook al is de wijn niet echt onze meug, toch is het leuk.

Na het bezoek aan de wijnbouwer brengt de bus ons naar een klein dorpje waar de gids ons wegwijs maakt in de plaatselijke gebruiken. Na een kleine wandeling van circa een half uurtje rijden we voort naar een restaurantje waar de lunch voorzien wordt.

We eindigen onze excursie in het oude gedeelte van Heraklion, waar we een tweetal uren vrij krijgen om naar hartenlust te shoppen en/of te genieten van de stad.

vissershaven Heraklion

Het was een fijne excursie, maar indien we hiervoor extra moesten betalen, zouden we dit niet gedaan hebben. Onze interesses gaan naar andere dingen uit.

 

DAG 5 / DAG 6

Onze volgende bestemming is Eilat, Israël. Om vanuit Heraklion Eilat te bereiken moeten we een redelijke afstand overbruggen. Gedurende deze twee dagen is er geen aanmeerplaats voorzien. Opnieuw 2 dagen op zee. In deze twee dagen varen we door het Suez-kanaal. Tracht zeker een glimp op te vangen van de doortocht hierdoor. Een uitgegraven kanaal aan beide kanten veelal omgeven door woestijn. Het heeft echt iets artificieel. Af en toe kom je van die kleine dorpjes tegen. Denk er eens aan, als je hier passeert, hoe goed wij het wel hebben. Kan je je voorstellen dat je hier zou leven?

 

DAG 7

We liggen in de haven van Eilat in Israël. Via het schip kan je aan verschillende excursies deelnemen. Van een bezoek aan Jeruzalem of een bezoek aan de Dode Zee tot een jeep tour. Voor een bezoek aan Jeruzalem of een bezoek aan de Dode Zee moet je al snel 11u en meer rekenen.

Nog nooit hebben we in Eilat geweest en i.p.v. een excursie te doen, gaan we Eilat op ons eigen verkennen. Vanuit de haven is er een gratis shuttle bus naar de stad. Altijd meegenomen, ook al is de afstand niet zo ver.

Eilat is dé havenstad in Israël. Je merkt dat ze volop inzetten om toeristen aan te trekken. Aan de strandkant vind je het éne hotel naast het andere. Het één nog imposanter dan het andere. De stranden zelf zijn netjes afgebakend en zeer mooi verzorgd. Niet alleen de stranden, maar eigenlijk de hele omgeving is netjes, proper en verzorgd. Hou er rekening mee, indien je iets wil drinken het hier behoorlijk duur is. Het ganse toeristisch gebied is voorzien van " free wifi ". Het is er leuk om een dag rond te dwalen, maar om er op vakantie te komen lijkt het ons een beetje duur.

eilat
eilat
eilat

 

DAG 8

Vandaag is het schip in Aqaba, Jordanië aanbeland. Je hebt de mogelijkheid uit tal van excursies om Jordanië in al zijn pracht en praal te ontdekken. Van een stranddagje tot Wadi Rum, kies maar uit. De hoofdattractie is natuurlijk een bezoek aan de rode stad: PETRA.

De excursie naar Petra is voor ons de tweede excursie inbegrepen in de cruiseprijs. We kijken er hoopvol naar uit. Een bus brengt ons via golvende wegen en imposante landschappen op ongeveer 1u a 1.30u naar de ingang van Petra. Aangezien dit georganiseerd is door het schip heeft de gids al onze inkomtickets. We moeten dus in groep blijven tot we binnen zijn. Dan heb je de keus om je eigen weg te zoeken of bij de gids te blijven. Wij willen alles zien, dus verkiezen we om er alleen op uit te trekken. We krijgen het uur mee dat we terug verwacht worden en weg zijn we. We lopen van de ene verbazing in de andere. Door een paadje tussen grote rotspartijen bereiken we de stad, volledig uitgehouwen. Kan je je inbeelden dat hier ooit mensen hebben gewoond? Indrukwekkend. Het is moeilijk te omschrijven, maar onderstaande foto's geven je hopelijk iets meer inzicht in wat je kan verwachten. Kom je ooit deze richting uit, ben je niet zeker of het iets voor jouw is? Ik kan alleen maar het advies geven van het zeker te doen, twijfel niet.

petra
petra
petra
petra
petra
petra

 

DAG 9 / DAG 15

Gisterenavond zijn we vertrokken vanuit Aqaba naar onze volgende bestemming: Port Victoria op de Seychellen. Het is een heel eindje varen tot daar. Vandaar dat we nu 7 opeenvolgende zeedagen hebben.

Zoals eerder al verteld, wat doe je op een zeedag?

Eten en drinken en aan het zwembad liggen. Ik hoor jullie al denken, we kunnen toch geen hele dagen aan het zwembad blijven liggen. Jawel dat gaat gemakkelijk, zeker als het zonnetje lekker schijnt. Zalig!!!

Wat kunnen we nog doen als we het beu zijn om aan het zwembad te liggen?

  • Neem deel aan de activiteiten georganiseerd door het entertainment team. ( wel eentonig, veel dezelfde spelletjes)
  • Breng een bezoekje aan het Casino, misschien is het wel je geluksdag.
  • Wil je leren bridgen, of kan je het al? Alle dagen in de namiddag wordt er een bridgespel georganiseerd.
  • Heb je altijd al willen leren dansen? Verschillende momenten per dag worden er danslessen gegeven. ( verschillende dansen)
  • Woon een lezing bij over aankomende bestemmingen, over geschiedenis of aardrijkskunde of veel meer...
animatie

In tegenstelling tot andere cruises die we maakten, misten we vooral de leuke trivia's die ze zouden kunnen doen. Ze hebben er voldoende mogelijkheden voor, maar ze deden het niet. Op de ganse cruise hebben we hooguit 4 of 5 trivia's gehad. Een beetje spijtig.

 

Er was wel 1 ding dat zeker de moeite was om te volgen.

Weten jullie wat er gebeurt als je met het cruiseschip de evenaar kruist?

Wij wisten het ook niet, het was onze eerste keer, maar dan organiseren ze een Neptune's party. Het is een soort van doop, waar iedereen dat wil kan aan deelnemen. Het is gelijkaardig als een studentendoop aan de universiteit. Iemand van de passagiers wordt gevraagd om Koning Neptunus te spelen. Onder het waakzaam oog van de kapitein worden er offers gebracht ( de doop) ten voordele van Neptunus. Hij beslist dan of de offers voldoende zijn, of er nog meer moet komen. Het is best wel een hilarische activiteit dat uiteraard gehouden wordt aan het zwembad. Je kan het zo gek niet bedenken maar de deelnemers krijgen prosecco, olie, eiwit, bloem, cacao, .... over zich heen. Achteraf springen ze met zijn allen in het zwembad. Wat een smurrie. Het zwembadteam heeft achteraf een halve dag nodig om alles terug proper te krijgen.

neptune party
neptune party

 

DAG 16

Wauw, de 7 zeedagen zitten erop. We worden wakker en het schip is aangemeerd is Port Victoria, Seychellen. Nog nooit eerder hebben we de Seychellen bezocht. We zijn benieuwd of we dezelfde plaatjes kunnen schieten dan degene die je in menig reisbrochure tegenkomt. Is het echt zo mooi?

De vorige dagen hebben we mensen leren kennen uit Zuid-Afrika. Zij hadden al verschillende keren deze cruise gemaakt en waren dus bekend met het eiland. We hadden afgesproken om samen erop uit te trekken. Na het ontbijt verlaten we het schip en ze stonden ons al op te wachten. Op aangeven van hen wandelden we eerst de haven uit richting de stad. Daar konden we dan de lokale bus nemen richting één van de stranden.

miniatuur Big Ben

lokale markt

Er zijn maar liefst 68 stranden op het eiland waardoor het onmogelijk is om ze allemaal te doen op de korte tijd die we hier hadden. Met de lokale bus rijden we voor omgerekend 0,8€ naar het prachtige strand van BEAU VALLON. Een zeer mooi strand omgeven door lokale restaurantjes en kraampjes. We leggen ons op het strand en nemen een duik in het heldere water. Wat ons opvalt is dat het water toch gevoelig frisser is dan in de Caraîben, ook al is het hier zeer warm, +30°C. Je waant je de koning te rijk als je een dag zoals deze kan vertoeven op een stukje Aards Paradijs. Spijtig genoeg wordt hier ook een deel van de omgeving ingenomen door hotels.Ook al zijn het prachtige resorts, het breekt een beetje het uitzicht. Zowel in de hotels als in de restaurants kan je terecht voor een hapje of een drankje, maar dat is geen aanrader. Best kan je toch je eigen drinken meenemen, want de prijzen die ze hier vragen voor een drankje zijn van de pot gerukt. Van 4 tot 5 euro voor een koffie van 7 tot 10 euro voor een biertje. Wil je je toch wagen aan de lokale keuken of aan een lokaal biertje ben je best dat je terug richting de stad trekt. Na een aantal uren gespendeerd te hebben op het strand hebben we dat dan ook gedaan. Opnieuw de lokale bus genomen om naar terug naar de stad te gaan. De bussen rijden hier niet zo vaak, dus zorg zeker dat je op tijd aan je terugweg begint. Wij hebben tot 40 minuten moeten wachten alvorens we de bus konden nemen. Terug in de stad hebben we nog wat gekuierd langs de etalages van de winkels en de restaurantjes. Een lokaal biertje koop je best in één van de winkeltjes. Twee biertjes heb je voor 50 rupee wat overeenkomt met circa 3 euro. Vermoeid maar voldaan met een leuke ervaring rijker keren we terug naar het schip.

 

DAG 17 / DAG 18

Opnieuw hebben we 2 zeedagen voor de boeg. We zijn onderweg naar Mauritius. Tijdens de dag verloopt alles ongeveer hetzelfde als tijdens de vorige zeedagen. Na het diner zakken we nog eens af naar het theater. Er staat een productieshow op het programma verzorgd door de cast van MSC zelf. De afgelopen dagen hebben we er zo al eentje gezien en dat was best mooi om naar te kijken. We zijn benieuwd of het opnieuw de moeite waard is. De show bevat opnieuw alle aspecten van de vorige productieshows, zang, dans, en een beetje acrobatie. Alhoewel het wel leuk is om naar te kijken, begint ook dit een beetje te vervelen. Er wordt niets nieuws gebracht. Buiten dat ze andere liederen zingen, de kostuums anders zijn trekt deze show heel hard op de vorige.

DAG 19 / DAG 20

Een paar dagen geleden waren we nog op de Seychellen en vandaag zitten we op Mauritius. Wat is cruisen toch een gemakkelijke manier van reizen. Zouden de stranden hier ook zo mooi zijn?

Je kan de stad Port Louis op 2 manieren bereiken, ofwel te voet na een wandeling van circa 30 minuten ofwel met de watertaxi die hiervoor 2 euro per persoon vraagt ( enkele richting). Aangezien we hier 2 volle dagen blijven liggen, verkiezen we om het al wandelend te doen. Na de verkwikkende wandeling, een beetje beweging kan geen kwaad, bereiken we de stad. Op een groot plein staan vele bussen te wachten op de aanstormende massa. We willen opnieuw, zoals op de Seychellen, een strand bezoeken. Op de lokale bus kan je enkel betalen met de lokale munt, de Mauritius Rupee. Oeps, dan moeten we eerst een wisselkantoor zoeken of een bank. Een bank lijkt ons veiliger. Na een paar vragen later hebben we een bank gevonden. We wisselen 40 euro en krijgen hier 1570 rupee voor in de plaats. ( om snel de waarde te kennen, 1 rupee komt ongeveer overeen met 1 oude Belgische Frank van vroeger). Nu terug naar het plein met de bussen. Welke bus moeten we nemen om op het strand te komen? We vragen het aan een paar personen, zonder een afdoende antwoord. In een van de loketten zien we een man zitten, en we vragen het opnieuw. Wat was die onvriendelijk. Allee, uiteindelijk hebben we de juiste bus gevonden. Nog even geduld, de bus vertrekt pas binnen 10 minuten. De bus brengt ons na een rit van 40 minuten naar het strand van TROU AUX BICHES. We betalen hier 34 rupee voor, omgerekend 0,8€.

We stappen af en na een 5 minuten wandelen duikt er een prachtig wit strand en ongelooflijk mooi helder water op. We maken ons op voor een rustig dagje aan het strand. Eén van de lokale mensen spreekt ons aan met de vraag of we zin hebben in een boottochtje. Dan kan je snorkelen en zwemmen met de schildpadden. In eerste instantie wordt de prijs gezet op 50 dollar voor 2 personen. Dit vinden we teveel en vragen naar zijn beste prijs. Een 5 minuten later kunnen we mee voor 25 dollar voor ons beiden. Voor een tochtje van een uurtje is dit best een schappelijke prijs.

In tegenstelling tot de Seychellen zijn de drankjes hier best wel betaalbaar. Aan de kraampjes kan je eten en drank bestellen tegen zeer democratische prijzen. Een bakje friet met 10 samosa's voor circa 5 euro is best doenbaar. Alcoholische dranken mogen ze aan de kraampjes niet verkopen maar er is een supermarkt op wandelafstand. Hier betaal je ongeveer 1,25 euro voor een lokaal biertje.

 

Eerder deze week hadden we een gesprek gehad met de Food & Beverage Manager met betrekking tot het eten. Dat bepaalde dingen echt wel niet door de beugel kunnen. Tijdens het gesprek had hij ons beloofd dat we op de dag van mijn verjaardag, vandaag dus, iets ging regelen. Zeer benieuwd wandelen we de main dining room binnen en nemen plaats. Ja hoor, een fantastische verassing hebben we gekregen. Als hoofdschotel hebben voor de ganse tafel een T-bone steak gekregen zonder ervoor hoeven bij te betalen. (normaal 21 euro per persoon) Verder heeft hij ons voorzien van 2 flessen champagne en ook nog een mooie zwarte woud taart als afsluiten. Kan je nog gelukkiger zijn? Bedankt Yuri!!!!!!!

champagne
T-bone steak
dessert

 

Op de 2de dag hadden we onze derde inbegrepen excursie. We brachten een bezoek aan de Botanical garden en achteraf werden we gedropt aan het shoppingcenter om eventueel nog inkopen te doen.

De botanical garden bestond vooral uit allerlei verschillende bomen. Er waren best wel rare vormen te zien, maar niets overdonderend, of je moest een natuurkundige zijn.

Shoppen en shoppen is twee. We wandelen al wel eens graag door het winkelcentrum op zoek naar goede deals. Helaas, en dat was een beetje te verwachten ook omdat je op een eiland zit, waren de prijzen vele malen duurder dan bij ons voor vergelijkbare dingen.

Ons bezoek aan Mauritius is zeker voor herhaling vatbaar. Port Louis zelf is geen stad om in rond te lopen, een beetje vuil, maar we hebben volop genoten van het mooie strand. In de korte tijdspanne kan je natuurlijk niet alles doen, waardoor we het zeker nog eens overwegen om terug te komen om verder op verkenning te gaan naar wat het eiland nog te bieden heeft.

 

DAG 21

Gisteren hebben we Mauritius achter ons gelaten en koers gezet naar Réunion, waar we vandaag aangekomen zijn. Dit is onze laatste halte alvorens in Durban aan te komen. Laten we dan zeker en vast onze benen nog eens goed strekken. Na het verlaten van het schip lopen we door verschillende informatie-standen in de cruiseterminal. Ook kan je hier tickets nemen voor de shuttlebus. Wil je naar St-Paul, de 2de grootste community op het eiland neem je best opnieuw de lokale bus. Met de shuttle vragen ze maar liefst 20 euro per persoon. Bij het verlaten van de cruiseport vind je onmiddellijk aan je rechterkant een bushalte. Deze bus neemt je mee naar St-Paul station waar je dient over te stappen naar een andere buslijn die het centrum ingaat. Een ticket voor de bus kan je kopen voor 2 euro per persoon. Je ticket blijft geldig voor een tijdspanne van 3 uur. Kom je dus binnen de drie uur terug dien je niet opnieuw een ticket te kopen.

Het centrum van St-Paul is best gezellig met vele winkeltjes en een lokale markt. De stranden zijn mooi, maar hier is geen mogelijkheid om te zwemmen. Dan dien je naar andere stranden te gaan.

Réunion is een overzees gebied van Frankrijk, waardoor je eigenlijk binnen Europa bent. Hierdoor kan je tegen dezelfde tarieven als thuis telefoneren en internet gebruiken. Met een Wigo pakket van Telenet bijvoorbeeld betaal je niets extra, je gebruikt gewoon je pot zoals thuis.

 

DAG 22 / DAG 24

We hebben de laatste bestemming gehad. Er resten ons nog enkel 3 volle zeedagen alvorens aan te komen op de eindbestemming Durban.

We kunnen niet wachten om in Durban het vliegtuig te nemen om naar Kaapstad te vliegen. Hier zullen we nog 5 dagen verblijven alvorens we naar huis terug keren. Onze ervaringen in Kaapstad kan je lezen in een volgende blog.

 

Zoals altijd hebben we genoten van onze reis. Ook al hebben we hier en daar een paar mindere ervaringen gehad, dat heb je toch al eens, toch was het weer een formidabele reis. Het is niet dat er een paar mindere dingen tussen zitten dat heel de reis slecht is. Hoe dat je de reis ervaart maak je tenslotte nog altijd zelf.

 

WILLEN JULLIE OOK GENIETEN VAN EEN PRACHTIGE CRUISE ZOALS DEZE?

Geef een reactie