5 supergoede speciality restaurants op Royal Caribbean

Het maken van een cruise is genieten, op allerlei vlakken. Mooie bestemmingen, entertainment van de bovenste plank, maar ook op vlak van eten en drinken is het genieten met de hoofdletter G. Je kan de innerlijke mens versterken in het buffetrestaurant of de main dining room. Uitermate verzorgd en lekker eten. Wil je van het eten genieten zonder dat je hoeft bij te betalen zit je goed, maar wil je nog net iets anders, dat kan. Tegen een kleine vergoeding kan je dineren in één van de speciality restaurants aan boord. Op zeedagen kan je zelfs in bepaalde restaurants lunchen ook. We geven jullie even mee wat onze favorieten zijn als we cruisen met Royal Caribbean. Spijtig genoeg kan je niet alle restaurants op alle schepen terugvinden.

WELKE RESTAURANTS KAN IK BEZOEKEN OP ROYAL CARIBBEAN?

1 IZUMI

SUSHI

Dit is bij uitstek ons favoriete restaurant aan boord. Je kan hier genieten van de lekkere Japanse keuken, waarbij de nadruk vooral gelegd wordt op sushi en sashimi. De chefs aan boord worden opgeleid door de Master Chef of Izumi, Travis Kamiyama. Zo zorgen ze ervoor dat op elke schip het eten er hetzelfde uitziet en smaakt.

prachtige creaties

Wij zijn verzot op de overheerlijke sushi en sashimi. Minstens 1x, maar vaak meerdere keren zullen we Izumi tijdens onze cruise bezoeken.

Dit is een restaurant waarvoor geen vaste vergoeding wordt gevraagd, maar waar elk gerecht afzonderlijk zal afgerekend worden.

SASHIMI

TIP

Ben je verzot op sushi en sashimi, en je lust alles. Laat de chef jouw verrassen, geef hem carte blanche. Er worden werkelijk wonderbaarlijke kunstwerkjes op het bord getoverd die bovendien nog eens uitzonderlijk van smaak zijn ook.

 

2 HOOKED

Voorlopig hebben we het restaurant HOOKED enkel en alleen maar tegengekomen op de Symphony of the Seas. Hier kan je vooral genieten van al het lekkers dat de zee ons te bieden heeft.

oesters

Geniet van de lekkere kreeft, de lekkere oesters, garnalen, …

Wil je toch ook graag een stukje vlees, dat kan ook. Ga dan voor de surf en turf. Een lekker stukje malse steak aangevuld met de overheerlijke kreeft. Het water loopt me weeral in de mond terwijl ik dit schrijf.

kreeft en grote garnalen

Voor een vaste vergoeding van 39$ kan je hier komen genieten van al het lekkers.

 

3 WONDERLAND

Dit is een specialleke onder de speciality restaurants. Het is niet enkel de fantastische eten dat hier de doorslag geeft, maar ook de sfeer en de belevenis. Het is meer de totaliteit van het gebeuren waarop hier vooral gewerkt wordt.

show hoort erbij

We hebben dit nu twee keer gedaan. Eén keer op Ovation of the Seas en de tweede keer op Symphony of the Seas. Telkens hebben we genoten van het fantastische eten en van de show die er allemaal rondhangt.

Het begint al met een lege menukaart, waarop jezelf de menu moet tevoorschijn toveren, leuk gevonden. Nadat je dan de menu voor je hebt, kan je uiteraard bestellen wat je graag hebt. Toch zou ik hier hetzelfde aanraden als bij Izumi, laat de chef of de garçon jullie verrassen. Dit geeft de ervaring nog net dat ietsje extra. In spanning afwachten welke leuke creatie er op je bordje komt.

leuk gepresenteerd

Ook bij wonderland kan je voor een vaste vergoeding dineren. De prijs is 49$ per persoon. Het is echt de centen waard.

 

4 CHOPS

Ben je verzot op vlees, en dan vooral steak. Stop. Hier moet je zijn. Chops serveert de beste steaks die er op de zeven zeeën te vinden zijn. Van een porterhouse steak tot een filet mignon, superlekker en supermals.

Het is moeilijk om een vergelijking te maken met de steaks die we hier in België gewoon zijn. Het is al lang geleden dat ik nog zo’n lekkere en malse steak in België gevonden heb. Ligt het aan het al dan niet toevoegen van hormonen ofzo, geen idee, wie zal het zeggen?

Begin al maar te watertanden.

Bij chops kan je van al dit lekkers proeven voor een vaste prijs van 49$ per persoon.

 

5 JAMIES ITALIAN

Hier hoeven we niet veel uitleg bij te geven denk ik dan. Van anti-pasta tot lekkere pasta’s in alle vormen. Als nagerecht moet je zeker de tiramisu geproefd hebben. Ik kan er meerdere porties van verorberen, zo lekker.

Betaal 35$ voor een diner en schuif je voeten onder tafel, aanvallen maar.

 

 

Algemeenheden

In de restaurants met vaste prijszetting kan je, indien je wil alle voorgerechten en alle nagerechten nemen. ( dit was zeker zo voor Chops en Jamie’s toen wij dit uitprobeerden.) Het hoofdgerecht is beperkt tot één keuze, wel met de nodige bijgerechten. Wil je toch nog een extra hoofdgerecht proeven betaal je een extra 10$ ( zo was het voor Chops een tijdje geleden).

 

Ben je een fijnproever en wissel je eens graag af. Je wil wel eens wat anders dan altijd de main dining room of het buffetrestaurants. Je wil meerdere keren een restaurant uitproberen, ga dan zeker voor het restaurantenpakket. Dit komt zeker voordeliger uit.

Als je dit pakket neemt, is het bezoek aan Wonderland tot 1x beperkt. Doe je met dit pakket Izumi, dan mag je voor 30$ dollar spenderen zonder dat je hiervoor nog een extra opleg moet ophoesten.

Je kan een restaurant pakket nemen voor 3, 4 of 5 restaurants.

De prijzen zijn respectievelijk 75$, 90$ en 105$. Doe je dit op de Oasis- en Quantum-klasse schepen dat moet je nog 10$ extra rekenen.

Er is ook ultimate dining pakket: met dit pakket kan je alle dagen genieten van een speciality restaurant naar believen. Hiervoor wordt een bedrag van circa 24$ per dag aangerekend, maar kan een beetje verschillen van schip tot schip. Hou wel in je achterhoofd dat Izumi Hibachi en Chef’s table niet inclusief in dit pakket zijn.

 

 

Geef een reactie