Eetgelegenheden op Spectrum of The Seas

Vinden jullie eten aan boord van een cruiseschip net zo belangrijk als wij?

Blijven jullie trouw aan de "main dining room" of houden jullie van afwisseling? 

Proberen jullie ook de speciality-restaurants uit?

Als jullie aan boord gaan van "Spectrum of the seas", het gloednieuwe schip van Royal Caribbean, is er voldoende keuze aan restaurants. We hebben ze bijna allemaal uitgeprobeerd. Ontdek wat Spectrum of the seas allemaal te bieden heeft.

Al deze lekkere gerechtjes kan je vinden in:

 1. Main Dining Room
 2. De windjammer, het buffetrestaurant
 3. Sichuan red, oosterse smaken
 4. Teppanyaki
 5. Izumi
 6. Chops
 7. Wonderland
 8. Jamie's Oliver Italian
 9. Golden dining
 10. TWO 70 café
 11. Sorrento's Pizza
 12. Leaf and Bean
 13. Splash Café
 14. Hot pot
 15. Chef's table

 

 1. DE MAIN DINING ROOM

De opzet van de main dining room is terug klassiek. Je vind hier de opsplitsing in 4 kleinere restaurants zoals op de Ovation of the Seas niet meer terug.

Het ontbijt kan je zowel in buffetvorm of a la carte nuttigen. Het maakt niet uit voor wat je ook kiest. Het is steeds op en top verzorgd, alles erop en eraan.

Ook op middagen kan je hier terecht. Geniet opnieuw van een uitermate verzorgde lunch. Zoals bij het ontbijt kan je hier terug kiezen voor buffet of a la carte. Elke middag opnieuw werden we verrast door een subliem dessertenbuffet. Ook al is dit allemaal niet goed voor de lijn, we hebben ons toch niet laten tegenhouden om hiervan te proeven. Het zag er allemaal zo heerlijk uit, te mooi om op te eten, en het was ook heerlijk van smaak. Elke dag opnieuw een topprestatie van de pastry-chef en zijn team. Zelden zulke oogverblindende dingen gezien met zoveel smaak.

In de avonduren was het a la carte, met meer dan keuze genoeg. Allemaal één voor één kwalitatief goede gerechtjes. De porties waren meer dan voldoende. Je komt al eens iets tegen wat je minder lekker vindt, maar algemeen waren de meeste gerechten lekker van smaak.

Als dan de bediening aan tafel zo verzorgd is, zoals wij het hebben gehad, dan is het alle dagen een feest. Zowel de "waiter" als de " assistent waiter" waren uitmuntend. Geen enkele vraag was teveel. 

We hebben ons eten graag warm, zeg maar heet. Op de eerste avond hebben we duidelijk aangegeven hoe we ons eten wilde, en elke keer opnieuw was het fantastisch.

prachtig verzorgd buffet
buffet tijdens lunch
dessertbuffet
dessertbuffet
main dining room

2. BUFFET RESTAURANT: DE WINDJAMMER

 

De windjammer is het klassieke buffetrestaurant op de Royal Caribbean vloot. Zoals het woord het zegt, alles in buffetvorm. Je neemt waar je zin in hebt.

Zowel in de morgen als tijdens de middag hebben we hier een aantal maaltijden genuttigd. Niet zo vaak, maar voldoende om een goed beeld te krijgen van wat er gegeven wordt. Altijd opnieuw wordt er veel werk gemaakt van een verzorgd ogende buffet. Het is uitnodigend om hier een stukje van te proeven. Voldoende keuze, van stoofpotjes ( kip, rund, aziatisch, ...) tot steak, frietjes, vegetarisch, en zoveel meer. Zelfs een speciale hoek ingericht waar je alleen maar noedels kon krijgen, puur gericht op de aziatische markt.

Ondanks dat er voldoende keuze was, merkten we wel dat er minder afwisseling was over de dagen heen. Dezelfde dingen kwamen regelmatig terug.  Zoveel keuze hebben we thuis zelf niet, dus ook geen reden tot klagen.

 

verzorgd buffetrestaurant
verzorgd buffetrestaurant

3. SICHUAN RED

Een nieuw restaurant ten tonele van de Royal Caribbean vloot. Ben je verlekkerd op de Oosterse keuken? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Er wordt niet op een peppertje meer of minder gekeken. De pikantheid van de gerechten wordt aangegeven op de menukaart. De gerechten zijn gequoteerd met 1 of meerdere peppertjes afhankelijk van het pikante.

Ons eerste gerechtje was de "Spicey Bullfrog". Kikkerbilletjes geserveerd met verschillende peppertjes, de éne al wat pikanter dan de andere. Voor vele mensen kan dit al te pikant zijn, voor ons nog niet. Het was niet zo dat de pikantheid de smaak overtroefde, dat je niets meer van het gerechtje proefde. De smaken zaten hier zeer goed.

Als tweede gerecht lieten we de "king crab" aanrukken. Hier hadden we echt veel zin in. Mijn vrouwtje is verzot op schaaldieren en schelpdieren. Hoe leuk en mooi het dier gepresenteerd werd, toch viel het een beetje tegen. De smaak was wel oké van het eerste gedeelte, maar sommige delen in de pot waren herleid tot moes. Dit is echt niet lekker om dat zo op te eten. Op de koop toe, moesten we alles met onze handen eruit pulken. Er waren nog geen kreeft-of krabvorkjes aanwezig.

Mijn vrouwtje nam achteraf nog een wonton-soepje en ikzelf nam nog een noedelpotje. Deze gerechten zijn echt gericht op de Oosterse, aziatische markt. Geen van de twee waren echt ons ding, en we hebben dat dan ook niet volledig opgegeten. Dat kan natuurlijk al eens gebeuren.

Na afloop van dit diner waren we dan ook niet echt tevreden. Enerzijds worden sommige gerechten niet correct klaargemaakt, anderzijds was het restaurant nog niet voorzien van de juiste uitrusting. Hopelijk wordt dit naar de toekomst toe opgelost, anders is dit zeker geen aanrader.

voorgerechtje
spicey bullfrog
king crab
interieur
interieur
zeer pikant peppertje
sichuan red

4. TEPPANYAKI

 

Neem plaats aan de bakplaat. Terwijl je van het eten geniet zal de kok een showtje opvoeren. Indien je dit voor de eerste keer doet, is dit best leuk. Wij deden het voor de tweede keer en waren teleurgesteld. De show, zowel de truukjes als de mopjes waren dezelfde als de eerste keer. Was er dan helemaal geen verschil met de eerste keer? Jawel hoor, de eerste keer was alles inclusief de cover charge, maar nu moest je voor bepaalde dingen nog eens extra bijbetalen. 

Voor de prijs van de cover charge kreeg je nu de show en mocht je kiezen uit garnaal, kip of steak. Garnaal, kip of steak kan je alle dagen al eten in de main dining room. Wilde je proeven van bijvoorbeeld kreeft, abalony of wagyu moest je nog eens extra in de buidel tasten. Voor ons wat dit zeer tegenvallend en niet meer voor herhaling vatbaar. We voelden ons precies als een citroen die langzaam werd uitgeperst.

interieur
menu
de bakplaat

5. IZUMI

 

Dit is ons favoriete restaurant binnen de Royal Caribbean vloot. Elke keer opnieuw worden we verrast door de kwaliteitsvolle sashimi en sushi. Minstens 2 a 3 keer per cruise genieten we van deze hoogstaande keuken. Op de koop toe worden we hier telkens weer in de watten gelegd door uiterst zorgzaam personeel. Gewoonweg fantastisch. Voor de liefhebbers van rauwe vis en lekkere sushi is dit absoluut een aanrader.

sashimi
sushi
sushi
sashimi
interieur

6. CHOPS

 

Kan je genieten van een lekkere steak, klein of groot, dan ga je best even langs bij Chops. Altijd opnieuw een lekker zacht, mals stukje steak. Heb je meer zin in lam, dat kan ook. Op Spectrum of the Seas hebben we bij Chops een nieuwigheid ontdekt, "de seafoodtower". Een grote toren gevuld met seafood, zoals kreeft, mosselen, venusschelpen, ...

Wederom, zoals bij de Teppanyaki, wordt voor de seafoodtower een extra bedrag aangerekend. Op zich was de hoeveelheid en de smaak zeker voldoende en goed, maar dat bijbetalen steekt toch een beetje tegen. Je betaalt al extra om eens te genieten van een speciality restaurant. Blijf bij de gerechten die in de cover charge vervat zijn en je zal niet teleurgesteld worden.

voorgerecht carpaccio
voorgerecht tonijntartaar
menu
seafoodtower
lam

7. WONDERLAND

 

We hebben al een paar keer genoten van wonderland. Het is een leuke afwisseling, leuke gerechtjes en toffe interactie met het personeel.

Nu was het totaal een ander concept. Het was een vastgelegd 9 gangen menu. We misten de speciale gerechtjes zoals de liquid olive en het ei met de rook.

Wat kregen we dan wel?

We kregen 9 gangen voorgeschoteld, waarvan sommige waren om te "sharen". Op zich niets mis mee, maar geef dan een behoorlijke portie. De sharing-gerechtjes waren net groot genoeg voor 1 persoon. Dit was een beetje triest.

Verder was er 1 gang bij, waarbij enkel sla met dressing werd opgediend. Dan mag het nog bio-salade zijn, zoals ze het adverteren, dit vinden wij geen gang waardig. 

De smaken zaten best wel goed, de gerechten waren te klein naar onze norm. Misschien, omdat het voor de Aziatische markt was, eten deze mensen minder. Voor de meeste Europeanen is dit vermoedelijk te weinig.

gerecht 1
gerecht 2 sharing
gerecht 3 bio-salade
gerecht 4 soepje
gerecht 5 zeer klein
interieur
interieur
gerecht 6 sharing
gerecht 7
menu
gerecht 8
het nagerechtje

8. JAMIE'S ITALIAN

 

Op vorige cruises hadden we al een paar keer bij Jamie's Italian langsgeweest. We vinden dit persoonlijk één van de mindere restaurants aan boord, en normaal doen we dit niet meer. Omdat één van de waiters een oude bekende was, hij heeft ons al 3x bediend als waiter in de main dining room, konden we niet anders om hem ook een bezoek te brengen. De service, hoe kan het ook anders, was zoals altijd uitmuntend. Het eten lag in de lijn van onze verwachtingen, net dat ietsje minder. We begonnen met de meat platter als starter. We merkten al vlug op dat de hoeveelheid al sterk gekrompen was in vergelijking met vorige bezoeken op andere schepen. De truffle arancino was best wel lekker, alhoewel het naar de truffel toch zoeken was met een vergrootglas. De lamskroon was best oké, maar mocht wel iets warmer zijn. De lasagne was duidelijk niet het beste gerecht. Echt niet smakelijk. Veel deeg en weinig vulling. Dat moet echt wel veel beter.

interieur
de meat platter
interieur

9. GOLDEN DINING

 

De golden dining is een plaats die enkel en alleen toegankelijk is voor Suite-gasten. Af en toe heb je geluk en krijg je een uitnodiging om hier ook eens van te proeven.

Een prachtige locatie nodigt uit om lekker te tafelen. 

De bediening was op uitzondering van één persoon na, zeker niet beter dan in de main dining room. Wij verwachten toch wel een net iets betere service.

Wat betreft het eten zelf, alles wordt op een leuke aangename manier gepresenteerd. Prachtige bordjes verschijnen ten tonele. De smaken zijn lekker. Je merkt dat hier net dat beetje meer aandacht besteed wordt aan de beleving.

Op zich was dit een leuke ervaring, maar om dan een suite te boeken om hiervan te kunnen genieten, nee dat hoeft niet voor ons. Daar is het dan weer net niet exclusief en goed genoeg.

voorgerechtje
soepje
lekker hoofdgerechtje
lekker hoofdgerechtje
dessert
dessert

DE ANDERE VENUES

 

Dit is nog niet alles natuurlijk. Je kan nog een hapje eten bij Sorrento's. Deze pizzeria had een  ander plaatsje gekregen. Je vond ze nu naast de Windjammer. Heb je toch even trek, geen zin in veel, kan je hier terecht voor een stukje pizza. Van een uur of 2 a 3  in de namiddag tot 2 uur 's nachts kon je hier terecht om je kleine honger nog te stillen.

 

Zowel voor ontbijt als voor een kleine gezonde lunch kon je in het Two70 Café terecht. Zat je rustig te genieten in de Two70-lounge moest je je niet te ver verplaatsen om toch je innerlijke wat versterkt te krijgen.

 

Voor een zoetigheid kon je nog terecht in de Leaf en Bean, eigenlijk een plaats vooral voorzien van speciale thee, waar je ook nog een klein gebakje kon nuttigen.

 

Boven aan het zwembad had je nog het Splash Café, waar je ook terecht kon voor zoetigheid.

 

Als je de Windjammer helemaal doorliep, had je achteraan ook nieuw speciality-restaurant. De Hotpot. Hier hebben we geen gebruik van gemaakt. 

 

Heb je interesse om uitgebreid te dineren met de bijbehorende wijnen, boek dan zeker Chef's Table. Met de ingrediënten aan boord toveren ze een leuke menu op tafel, waarbij de maître de nodige wijnen bij voorziet. We hebben dit nog niet uitgeprobeerd. De prijs van 85$ houdt ons een beetje tegen. 

 

Eén ding is wel zeker, van honger omkomen zal je zeker niet doen. Uiteraard vind je wellicht dingen die je niet zo lekker vind, maar er zullen genoeg dingen zijn die je wel lekker vind. Boek alvast een sportschool als je terugkomt van de cruise.

Een lekkere hotdog
de hotpot
Two70 Café

Geef een reactie