Het wonderschone Aruba verkennen

Cruisen in de Caraïben, wie droomt daar niet van?

We laten hier even de winterperiode voor wat ze is, en gaan zalig genieten van de Caraïbische zee, zon en stranden.

Eén van de eilanden die je op zo’n cruise kan ontdekken is Aruba. Het is een prachtig veelzijdig eiland met hagelwitte stranden.

Op Aruba spreken de mensen Engels, maar velen onder hen spreken ook Nederlands. Of zelfs een mengelmoes van vele talen met Nederlandse invloeden, ook wel papiamento genoemd.

Voor ons, Nederlandstaligen, is het dus gemakkelijk om wegwijs te geraken op het eiland omdat we in onze eigen taal kunnen communiceren.

ARUBA

Zoals altijd kan je excursies boeken op het schip.

Op Aruba echter, verken je gemakkelijk het eiland zelf zonder gebruik te maken van deze dure excursies.

Met het openbaar vervoer ( bussen) geraak je heel ver voor amper 2,70$ per rit. Om gebruik te maken van de openbare bus, wandel je vanaf het cruiseschip ongeveer 5 minuten. Het plein recht tegenover de uitgang van de cruisehaven is de bushalte.

Het is de gemakkelijkste weg en goedkoopste weg naar Eagle Beach of Palm Beach.

 

Wat kan je op Aruba doen?

 

We zijn al een aantal keer aangemeerd  in Aruba, en hieronder krijgen jullie een beschrijving van wat wij zoal gedaan hebben.

Hopelijk hebben jullie er iets aan!!

 

De vlindertuin ( butterfly farm)

 

Tijdens ons eerste bezoek aan Aruba hebben we de vlindertuin ( butterfly farm) bezocht.

Is het groot?

Neen, zeker niet, maar toch loont het de moeite om dit gezien te hebben, als je geïnteresseerd bent in fauna en flora uiteraard.

Tevens, als je opteert voor een tour met een gids krijg je er veel achtergrondinformatie bij. Zelfs met de gids kan je vlinders op je eigen lichaam laten landen. En jawel het lukt hoor.

Wie kan dit thuis ook?

Het vrouwtje met een vlinder aan de hand.

Je bereikt de vlindertuin het gemakkelijkste met de locale bus richting Palm Beach. Als je tussen Eagle Beach en Palm Beach bent, stap je af, en dan ben je zo aan de vlindertuin. Je kan ook de busschauffeur attent maken van je bestemming, en dan zal hij/zij een seintje geven wanneer je moet afstappen.

Hoeveel een bezoekje kost, weet ik niet precies meer, maar neem je cruisecard (seapass) mee en je krijgt korting op de inkomgelden.

Als je je vakantie op Aruba zou doorbrengen, betaal je eenmalig inkom, en dan mag je gedurende je verblijf zoveel terugkomen als je wil. Vandaar de korting voor cruisereizigers op vertoon van hun cruisecard.

 

Palm Beach

 

Hier vind je de mooiste hagelwitte stranden met de mooiste en belangrijkste hotels van het eiland. Verder kan je hier uiteraard ook terecht voor een hapje en een drankje in verschillende bars en restaurants. De watersportmogelijkheden zijn bijna oneindig: Jetski, kayaken, catamaran, ….

Schrik hier ook niet als je wordt aangesproken door een vreemde persoon. Ze willen je overhalen om een kijkje te komen nemen in de appartementen die beschikbaar zijn voor Timesharing. Het zijn prachtige appartementen dat wel, maar ik vermoed dat niet veel onder ons interesse tonen in het concept van Timesharing. Als je dus meegaat in hun verhaal, verlies je veel kostbare tijd om andere leuke dingen te doen. Toch een beetje zonde van de tijd.  Voor meer uitleg over Timesharing en de gevaren, klik hier.

één van de luxueuze hotels
Palmbomen op Palm Beach

Tijdens ons laatste bezoek aan Aruba hebben we een tochtje gemaakt met de catamaran.

Omdat we redelijk laat op Palm Beach aankwamen, rond 11u, was het nog verdomd moeilijk om nog een tochtje met de catamaran te vinden.

Waarom?

De meesten varen 2x daags uit voor tochtjes van 2,5 tot 4u. Dus ze zijn ’s morgens tussen 8.30u en 10u allemaal weg. Ofwel kan je dan in de namiddag nog tussen 14u en 15u opnieuw vertrekken ofwel ’s avonds om de mooie zonsondergangen vanop het water te ondergaan.

Als we pas om 14u zouden vertrekken, waren we zeker niet op tijd terug op ons schip. Dus dit was geen optie.

Uiteindelijk, helemaal op het einde van Palm Beach komen we bij Roberto’s watersports geleid door een toffe vlotte Nederlander met zijn dochter. Ze doen dit al verscheidene jaren, dus ervaring zat. We polste bij Roberto of hij nog een catamarantochtje kon aanbieden. Hij moest ons spijtig genoeg teleurstellen.

“Wacht even”, zei hij, “ik zal even wat rondbellen”. Na een tweetal telefoontjes had hij voor ons nog 2 plaatsjes gevonden bij Aruba watersportscenter. We konden vertrekken met de Arusun om 12.30u. Joepie, Zalig!!! Bedankt Roberto.

Het was een 2,5 uur durende tocht met een open bar vanaf het vertrek. Je mocht zoveel drinken je wou/kon. Er waren frisdranken, maar ook alcoholische dranken zoals Vodka-orange, Rumpunch, Rumcola, …

Er werd op een 3-tal plaatsen gestopt om te snorkelen en ook werden er nog hapjes voorzien zoals fruit en wraps. Dit alles was voor een mooie prijs van 40$ per persoon, wat zeker niet overdreven is. Het was een super geslaagde en zalige tocht.

Palm Beach vanop het water
één van de snorkelplaatsen
Winkelen

Ben je geen strand- en waterliefhebber?

Niet getreurd.

Er zijn heel veel winkels om te bezoeken. Deze bevinden zich in de nabijheid van de bushalte op 5 minuten wandelafstand van het schip. Het zijn niet enkel locale winkels maar ook de grote merken zijn hier vertegenwoordigd. Voor de koopjesjagers is het een waar festijn.

Bepaalde merkkledij, electronica, …, kan hier best voordelig aangeschaft worden ten opzichte van het thuisfront.

Veel succes met de zoektocht naar koopjes!!!!

 

1 Reactie on “Het wonderschone Aruba verkennen

  1. Zalig genieten van het heldere water, mooie visjes en lekkere cocktails.

    Work hard, play harder.
    Supermooi eiland om te relaxen!

Geef een reactie