5 beslissingen die je een slechte cruise-ervaring bezorgen

Een vakantie, dus ook een cruisevakantie is iets om halsreikend naar uit te kijken. Het zou zonde zijn mocht deze vakantie al in het water vallen alvorens hij goed en wel begonnen is. Meestal verloopt alles lekker en vlekkeloos, maar het zou zo maar kunnen dat er toch iets serieus misloopt waardoor je jouw vakantie in het water valt. In de meeste gevallen ben je, ook al denk je van niet, zelf de oorzaak van deze ongewenste ervaring. Lees hieronder 5 tips waardoor je teleurstelling kan vermijden. Het zijn 5 veel voorkomende, de ene wat meer dan de andere, issues waardoor je vakantie in het water valt, en waarvoor we jullie willen behoeden.

TELEURSTELLINGEN TIJDENS EEN CRUISE, JE HEBT HET VAAK ZELF IN DE HAND

1 DE KLEINE LETTERS IN JOUW CRUISECONTRACT VERGETEN TE LEZEN

 

 

Ik hoor jullie al komen, “WIE LEEST NU ALLE KLEINE LETTERS VAN HET CONTRACT”? Eerlijk, ik denk dat velen onder ons niet altijd alles lezen. Zelfs ik betrap mezelf erop om niet altijd alles na te lezen. Daar zijn het tenslotte kleine letters voor. Toch kan je best even poolshoogte nemen van deze kleine lettertjes. Ze bevatten immers belangrijke informatie waaraan je moet voldoen alvorens je wordt toegelaten op het cruiseschip. Voor de meesten onder ons is dit geen probleem, maar bijvoorbeeld voor zwangere vrouwen kan dit belangrijk zijn.

Voorbeeld

Je bent zwanger en je zou nog graag een cruise maken. Wel, in het begin van de zwangerschap laten de rederijen dit toe, maar eens je 23 weken of langer zwanger bent, zal je bij de meeste rederijen niet meer aan boord mogen. De specifieke voorwaarden kunnen per rederij nog verschillen. Daarvoor raadpleeg je best de website van de rederij in kwestie. Je zal maar een cruise geboekt hebben en omdat je meer dan 23 weken zwanger bent niet mogen meevaren. Weg vakantie, weg centen en een miserabel gevoel. Omdat je dit tegenkomt op de dag van afvaart krijg je uiteraard geen refund meer. Je had de kleine lettertjes maar moeten lezen. Brute Pech.

Cruise je voor het eerst, of ben je een ervaren cruiser en heb je nog nooit de kleine letters gelezen, loont het zeker de moeite om ook dit gedeelte van jouw contract eens na te lezen.

 

2 JIJ HEBT DE VERKEERDE REISGEZELLEN GEKOZEN

 

Vooraf heb je al een aantal verwachtingen gecreëerd over wat je wil doen en hoe je het wil doen. Je maakt je op om aan je cruise te beginnen. Je partner waarmee je de reis aanvat lijkt totaal niet dezelfde interesses te hebben als jezelf. Wil je bepaalde dingen doen, ben je volledig op jezelf aangewezen, want je partner/reisgezel wil niet mee. Hierdoor zal je toch een andere beleving krijgen en net iets minder zijn dan jezelf voorgesteld had. ( alhoewel dit vaak zo is, hoeft het niet altijd zo te zijn)

Je maakt een cruise samen met vrienden. Deze vrienden brengen hun kinderen mee. Op zich vind je dat niet erg, maar laat nu net deze kinderen altijd in de weg lopen en heel vervelend zijn. Ook dan kan het een reden zijn dat je niet de cruise-ervaring hebt die je verwacht had.

 

Maak dus zeker een goede afweging met wie je samen op cruise wil gaan. Als je alles samen kan beleven is het zoveel intenser en mooier. Het is een hemelsbreed verschil in beleving als je dit doet met een gelijkgestemde persoon of niet.

 

3 JE HEBT NIET ALLE BENODIGDE REISDOCUMENTEN BIJ

 

Alvorens je met jouw cruise kan starten, heb je verschillende documenten nodig om in te checken. Meestal gaat het dan om de cruisedocumenten, als bewijs dat je betaald hebt, en om je paspoort. Als je binnen Europa een cruise maakt, is een gewoon paspoort ( id )  vaak voldoende. Sommige rederijen vragen uitsluitend een internationaal paspoort. Vraag dit zeker na bij je reisagent, of bij de rederij zelf. Ga je buiten Europa is er sowieso geen probleem. Om op je bestemming te geraken zal je sowieso al een internationaal paspoort nodig hebben.

De cruisedocumenten en paspoorten zal je niet snel vergeten. Maar heb je ook al aan je visa gedacht? Als er bestemmingen zijn die je aandoet, waarvoor je een visa nodig hebt is dit wel vereist.

Indien je met deze documenten niet in orde bent, kan het zijn dat je de toegang tot het schip ontzegd wordt. By By vakantie, By By cruise.

Cochin India

 

Toelichting

Als India één van je bestemmingen is op je route moet je zeker een visa aanvragen. Wij hebben India ( Cochin) bezocht en het schip bleef daar overnachten. Wil je meerdere keren van boord vraag dan een visa met meerdere entrees. Wij hebben dit in orde laten brengen door het reisbureau en ons paspoort heeft meer dan 14 dagen onderweg geweest. Begin er dus tijdig aan. Het reisbureau heeft het benadrukt dat we dit nodig hadden, omdat we anders niet mee mochten.

Terwijl we op het schip waren, hadden we contact met Australiërs. Deze gingen in Cochin niet van boord, want ze hadden ook geen visa. Het was niet verplicht zeiden ze. We fronsten even onze wenkbrauwen. We hebben dit achteraf even geverifiëerd bij Guest Services, en die wisten ons ook te vertellen dat dit niet nodig was.

Dus, doe je India aan en ben je niet zinnens om van boord te gaan, hoef je ook geen duur visa aan te vragen. Ik ben niet helemaal meer zeker, maar ik dacht dat we voor ons beiden bijna 300 euro betaald hadden om dit aan te schaffen.

 

4 JE VERGEET DEEL TE NEMEN AAN DE VERPLICHTE VEILIGHEIDSDRILL

 

Zoals jullie allemaal al weten, of misschien nog niet, is er op de eerste dag een veiligheidsdrill. Tijdens de deze drill krijg je infomatie over wat je moet doen tijdens noodsituaties. Ook wordt er uitgelegd hoe je een reddingsvest moet gebruiken. Het is niet alleen nuttige informatie maar ook belangrijke informatie voor het garanderen van je eigen veiligheid ten alle tijden.

DEZE VEILIGHEIDSDRILL IS VERPLICHT

Vergeet je nu naar deze drill te gaan, bewust of onbewust, dan weten ze je wel te vinden. Er zal een hartig woordje met jouw gebabbeld worden. Het kan zelfs aanleiding geven om jouw van het schip te zetten. Dag cruise, dag vakantie, …..

Mis dus zeker deze verplichte drill niet.

 

5 ROKEN IN JE HUT

Er zijn een aantal toegewezen plaatsen waar je mag roken. Ben je toch een verstokte roker en rook je in je kamer, dan wordt dit absoluut niet getolereerd. Roken in jouw kamer kan aanleiding geven tot brand. Laat nu net dat iets zijn waar ze op een cruiseschip niet happig op zijn. Het is één van de ergste dingen die kan gebeuren op een schip. De crew heeft hier een enorme vrees voor.

Je rookgedrag zal snel ontdekt worden. Jouw kamer zal volledig onder handen genomen worden, volledig worden schoongemaakt. Voor deze kosten draai je zelf op en dat is niet min. Tevens zal je nog een fikse boete er bovenop krijgen. Bovendien riskeer je hierdoor ook van boord gezet te worden.

” BEZIN EER JE BEGINT “

kajuit

 

 

 

6 Reacties on “5 beslissingen die je een slechte cruise-ervaring bezorgen

  1. Dank je wel Corrie.
   Fijn om te lezen dat je steeds gelukkig bent op een cruiseschip.
   Wij houden ook van deze manier van reizen.
   Een 5-sterren hotel op het water waar de service in veel gevallen net iets beter is dan op land.
   Leuk dat je onze blog leest.
   Ook al ben je een ervaren cruiser, hopelijk kom je nog interessante dingen tegen.

 1. Beste C. Dudok,

  Fijn om jouw reactie te mogen lezen. U mag zichzelf dan een normaal denkend mens noemen en dit onzin noemen. Voor u kan het inderdaad onzin lijken. Toch zijn bovenstaande stukjes schering en inslag waarom mensen geweigerd worden om aan hun vakantie te beginnen, of hun vakantie verder te zetten.
  Toch bedankt voor uw reactie.

Geef een reactie