CULINAIRE ONTDEKKING BIJ KOMMILFOO IN ANTWERPEN

Kommilfoo wordt aanzien als één van de betere restaurants in Antwerpen. Deze eetgelegenheid is bekroond met 1 michelinster. Wil je genieten van culinaire hoogstandjes, probeer het zeker eens uit tijdens een lunch of diner. Neem zeker één van de prachtige wijntjes op de uitgebreide kaart.

HOE WAS ONZE DINER-ERVARING BIJ DIT STERRENRESTAURANT IN ANTWERPEN?

 
Wij genieten ook graag van lekker eten met bijbehorend een lekker glas wijn. Af en toe willen we wel eens proeven van de betere keuken. We laten ons dan leiden door de Michelin, Gault-milliau en andere recensenten. Mijn vrouw heeft lang een eigen restaurant gehad en bekijken het dan ook op een andere manier. Hebben de recensenten het in onze ogen bij het rechte eind, of kunnen we hun mening niet echt delen? We geven graag onze persoonlijke mening over het avondje uit bij het Antwerpse 1-ster restaurant Kommilfoo.

HOE WAS DE BELEVING VAN DE GERECHTJES?

Als je naar een gekend en een goed beoordeeld restaurant gaat, liggen de verwachtingen hoog, niet? Ook bij ons lagen de verwachting best wel hoog. We starten met een leuk gepresenteerde amuses. Het waren kunstwerkjes en lekker van smaak. Dit gaf nog meer verwachting voor de rest van de avond.
lekker fris gepresenteerde amuse
lekker frisse amuse
Vervolgens kregen we het voorgerechtje. Het was een leuke combinatie met de nadruk op de lekker ham. Ga zelf even ontdekken welke soort het was! Mooi afgekruid, niet te overdreven en lekker van smaak.
Wat denk je van dit voorgerechtje?
Het tweede voorgerechtje was een stukje jonge kabeljauw ( skrei). Frivool gepresenteerd, het oogde om snel opgegeten te worden. Dit gerecht was ons inziens te koud. Volgens de bediening is de een lauw-warm gerecht. Het kan zijn, maar de skrei was echt maar juist lauw. De garnituur, zoals de mossel was koud als zijnde net uit de frigo gehaald. We hadden het liever net ietsje warmer gekregen. Ondertussen met de bediening meegegeven dat de warme gerechten echt wel warm mogen zijn. Eten dat warm moet zijn, verliest veel van de leuke smaken als het zo goed als koud wordt opgediend.
Skrei met frivool garnituur
Na de voorgerechten kregen we een tussengerecht. Op een zeer originele wijze verwerkte zwarte beuling met een afwerking van schorseneren. Op de koop toe was er nog een stukje merg aan toegevoegd. Er zullen wel mensen zijn die het merg lekker vinden, maar wij vonden het beiden absoluut niet lekker. Voor ons was het geen meerwaarde voor dit gerecht. Dat is natuurlijk ieder zijn gading.
Een koekje van zwarte beuling met schorseneren
Het moment van de avond. Het hoofdgerecht werd geserveerd. Het was een bereiding waar de jonge eend centraal stond en de afwerking was met stukjes pastinaak " al dente". Dit was een grote teleurstelling. Waarom? De jonge eend leek meer op een eend van 80 jaar oud. Je kan hebben dat bijvoorbeeld een steak verkeerd gesneden is, en dat is hij taai. Awel, deze eend was ook taai. Op de koop toe was het verre van warm, zelfs lauw kan je het moeilijk noemen. De eend was wel mooi gekorst aan de buitenkant en mooi rood aan de binnenkant. De pastinaak was " al dente" klaargemaakt. De bediening wist ons te vertellen dat dit de stijl van het huis is. Op zich geen probleem. Wij eten graag onze groenten met een beet. Maar dit was toch een beetje overdreven. De pastinaak was niet " al dente", deze was nog zo goed als rauw. Zelfs met je eigen tanden was het lastig om dit door te bijten en te knauwen. Om heel kort te zijn, het hoofdgerecht was een tegenvaller van formaat.  
Jonge "taaie" eend met rauwe pastinaak.
Als laatste gerecht, hoe kan het ook anders, werden we voorzien van een voortreffelijk ogend nagerecht. Om heel eerlijk te zijn, dit was gewoonweg het beste gerecht van de hele avond. Dit nagerechtje was er eentje om handen en vingers van af te likken. Je zou zo een tweede portie vragen. Kijk zelf maar even!!
nagerecht, het beste van de avond.

HOE HEBBEN WE DE SERVICE VAN DIT STERRENRESTAURANT ERVAREN?

  De avond begon zeer goed. De bediening was zeer vriendelijk en zorgzaam. Eerst werd de menu voorgesteld. Met deze gegevens konden we gemakkelijk een bijhorend leuke fles wijn uitkiezen. Het was er wel druk, want het restaurant zat goed vol. Dit merkte je ook aan tafel. Je kreeg niet altijd de aandacht die je verwacht bij dit soort eetgelegenheden. Op een gegeven ogenblik was zowel mijn glas water als mijn glas wijn gedurende een hele periode leeg. Je kan misschien denken, waar stoor je je aan, maar bij een sterrenrestaurant verwacht ik wel deze zorgzaamheid van de bediening. Toen we de bediening bij de skrei vroegen achter de bereiding, in onze ogen te koud, reageerde men een beetje geïrriteerd. Het brood was op alvorens het hoofdgerecht aan tafel gebracht werd. Dan is het volgens ons toch de normaalste zaak dat er achter geïnformeerd wordt of er nog extra brood moet komen. Of vinden jullie van niet? Toen we de bediening wezen op de eend die taai was bij het hoofdgerecht, kregen we het antwoord dat de chef niet in de eend kan kijken. Je serveert eten waar iemand anders voor betaalt, man dan moet het in orde zijn. Bij een brasserie vinden we dit nog een beetje aanvaardbaar, maar niet in deze zaak. Verder werd hier niets mee gedaan. Spijtig. Het nagerechtje was al geruime tijd genuttigd en dan kwamen ze voor koffie. Dit was rijkelijk laat, zodoende hebben we hiervoor bedankt.  

PRIJS - KWALITEITSVERHOUDING KOMMILFOO VOLGENS ONZE MENING!!!

We hebben leuke gerechten gekregen, waarvoor dank. De combinaties en de smaken waren verrassend en lekker. Een deel van de smaakbeleving ging verloren door het niet voldoende warm zijn van de gerechten. Het hoofdgerecht was teleurstellend, en dit moest toch een beetje de apotheose van de avond zijn. Jammer. De bediening heeft in onze ogen toch wel wat steekjes laten vallen, wat niet aanvaardbaar is voor een restaurant van dit niveau. Wij zijn niet overtuigd om hier opnieuw een bezoek te brengen. Daarvoor hebben we te weinig terug gekregen voor de betaalde prijs. Velen onder ons gaan graag eten in de betere restaurants. Dan heb ik aan jullie allemaal één vraag: HOUDEN JULLIE VAN KOUD ETEN? Reacties zijn altijd welkom, ook met leuke tips waar jullie wel lekker gegeten hebben.

Geef een reactie